Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΪΚΑ - ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Διαπιστώνουν «αστοχίες» και ετοιμάζουν μέτρα

Μειωμένα κατά 5% σε σχέση με πέρσι τα έσοδα από το μηχανισμό αφαίμαξης του λαού

Με πρόσχημα τις εμφανιζόμενες «αστοχίες» στην εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, την καταγραφόμενη υποχώρηση της μάζας των φορολογικών εσόδων, τη διόγκωση των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» προς την Εφορία (χαράτσια κ.ά.) η νέα συγκυβέρνηση από κοινού με τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, δρομολογεί την επιτάχυνση των αντιλαϊκών πακέτων με τα μέτρα της επόμενης περιόδου.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρέθηκαν ξανά χτες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη φορά με αντικείμενο την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εξάμηνο φέτος (Γενάρης - Ιούνης) καταγράφεται μείωση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Για τη συγκεκριμένη περίοδο, διαπιστώνουν αποκλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ποσά που τα μεταφράζουν σε πρόσθετα μέτρα πέρα και πάνω από τα 11,5 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει να κλιμακώσουν για την επόμενη περίοδο.

Οι ίδιοι, με προφανείς σκοπιμότητες, προβάλλουν επίσης την «αδυναμία» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να εισπράξει, ακόμη και μετά τις δικαστικές αποφάσεις, «βεβαιωμένες οφειλές» δισ. ευρώ, που αφήνουν πίσω τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως για παράδειγμα της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» που έχει εμπλακεί με τα «δομημένα ομόλογα» που φόρτωσαν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα διαχειριστικά ζόρια οξύνονται, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν η παρεχόμενη «τεχνογνωσία» κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ, για την καλύτερη και αποδοτικότερη φορο - αφαίμαξη του λαού. Ταυτόχρονα, προχωρούν στην επιτάχυνση του προγράμματος για λουκέτα και συγχωνεύσεις σε ΔΟΥ, με στόχο να φτάσουν στις 200 μέχρι το τέλος του έτους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org