Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα η νέα Γενική Συνέλευση

Συνεχίζεται και διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών

Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των χαλυβουργών καλούν τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί του Περιστερίου στις εξορμήσεις τους στο Αλσος
Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των χαλυβουργών καλούν τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί του Περιστερίου στις εξορμήσεις τους στο Αλσος
Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία», προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες αγωνιστικές τους κινήσεις. Οι απεργοί μαζί με το σωματείο τους δίνουν ένα σκληρό αγώνα πάνω από 8 μήνες, απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που όλο και δυναμώνει με την ολόπλευρη στήριξη και της νέας κυβέρνησης. Ο Μάνεσης επιμένει να επιδεικνύει αδιάλλακτο πρόσωπο και αντί να συζητήσει με το σωματείο προκαλεί αξιώνοντας από τους απεργούς να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου χωρίς προϋποθέσεις. Τακτική που απροκάλυπτα στήριξε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση, κόντρα και στο κοινό αίσθημα αλληλεγγύης που γεννά αυτός ο ηρωικός αγώνας σε όλη την εργατική τάξη και το λαό της χώρας, κόντρα σε ένα κύμα πρωτόγνωρης συμπαράστασης, εκτός και εντός Ελλάδας.

Στο μεταξύ «ρολόι» δουλεύει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση, που έχει πιάσει κανονικά... στασίδι στα αστικά ΜΜΕ για να αναπαράγει τις ψευτιές και τις συκοφαντίες της εργοδοσίας. Ετσι και χτες, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ αφιέρωσε τον καθιερωμένο πλέον χρόνο σε εργαζόμενους που αντί να αναλάβουν τη δική τους θέση στο πλευρό των συναδέλφων τους που παλικαρίσια δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα όλων στην εργασία με δικαιώματα, έχουν συνταχθεί με το πλευρό του μεγαλοβιομήχανου και δίνουν «αέρα τα πανιά» μιας επίθεσης - μέρους της συνολικής λαίλαπας που απειλεί να παρασύρει κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης.

Αλληλεγγύη από τις εργατογειτονιές


Ξεχωριστή σημασία έχει η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», με εξορμήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Αλσος Περιστερίου κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων και θα συνεχιστούν όλο τον Ιούλη. Στις πρώτες εξορμήσεις έχουν έρθει σε επαφή με τον εργατόκοσμο του Περιστερίου και τον κάλεσαν να στηρίξει οικονομικά αλλά και με κάθε άλλο τρόπο τον αγώνα των χαλυβουργών.

«Η αντίδραση του κόσμου που έχουμε μιλήσει για τον αγώνα των χαλυβουργών είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική», είπε στον «Ρ» ο Κώστας Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εξόρμησης. Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι «μέσα από τις δεκάδες συζητήσεις έχουν αναδειχτεί πολλές πλευρές του αγώνα των χαλυβουργών καθώς, όπως πολλοί μας επισημαίνουν, έχουν αντιληφθεί ότι τα περισσότερα Μέσα ενημέρωσης έχουν διαστρεβλώσει την απεργία».

Την ίδια στιγμή που η ανταπόκριση του εργατόκοσμου του Περιστερίου είναι κάτι παραπάνω από θερμή, κάποιους προφανώς «ενόχλησε» και όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος κατέβασαν το πανό που είχαν αναρτήσει στο χώρο προπαγανδίζοντας την πρωτοβουλία.

«Είναι ξεκάθαρο, ότι κάποιοι επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερη λύσσα, πιεσμένοι από τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών εδώ και 8 μήνες. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον όλων των εργαζομένων, σωματείων, συλλόγων, μαζικών φορέων, απλών λαϊκών ανθρώπων να φουντώσουν το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών. Με πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, σε κάθε λαϊκή περιοχή, να σταλθεί έμπρακτη και κάθε άλλου είδους αλληλεγγύη και κυρίως να διαδοθεί το περιεχόμενο του αγώνα τους», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ