Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαθαίνει η κρίση που φορτώνουν στους λαούς...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΡΑΓΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ «Κασσάνδρες» ή αυτοί μας δουλεύουν για τον «αέρα αλλαγής» και «ανάπτυξης» που υποτίθεται ότι πνέει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ιδίως μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής;

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν σαφέστατος ενώ ανακοίνωσε νέα μείωση επιτοκίων στο 0,75%: «Παρατηρούμε επιδείνωση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», είπε, ακόμη και σε χώρες που δεν είχαν τέτοια προβλήματα.

Πράγμα που σημαίνει ότι η κρίση (τους) χειροτερεύει και όσο περισσότερο ζορίζονται τόσο πιο σκληρά μέτρα θα θελήσουν να επιβάλουν στους λαούς, χωρίς πλέον να τηρούν έστω τα προσχήματα.

Ο,τι κι αν λένε, ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν υπόσχονται, ο δικός τους δρόμους οδηγεί σε νέα φτώχεια και εξαθλίωση. Ούτε αλλάζει ούτε «εξανθρωπίζεται» ούτε «επαναδιαπραγματεύεται». Απλά, ανατρέπεται...

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ από τη χτεσινή μέρα: Πρώτο: Ο Χ. Ράιχενμπαχ (φανταζόμαστε δε χρειάζεται να σας τον ...συστήσουμε) δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα να «διαχειριστεί» ακόμη περισσότερο το εργατικό κόστος (δηλαδή, να το μειώσει).

Δεύτερο: Ο Α. Σαμαράς δήλωσε στην τρόικα πως η κυβέρνηση θα κινηθεί ταχύτατα για την «προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών».

Τρίτο: Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε πως «μας περιμένουν δύσκολα χρόνια» και είπε και τα ...συνήθη για το τούνελ και το φως στην άκρη του.

Τέταρτο (και τελευταίο): Ο Χ. Ράιχενμπαχ (πάλι) δήλωσε ότι ποτέ του στην Ελλάδα δεν έχει δει τέτοια διάθεση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος γιατί η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει την «αίσθηση του επείγοντος».

Εσείς τι νομίζετε μετά από όλα αυτά; Θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ή όχι; Προφανώς ναι κι ας πούνε ό,τι θέλουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ