Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΓΣΕΕ σε ρόλο ... αμορτισέρ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για την «κοινωνική συνοχή» καίγεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, αλλά και σε δηλώσεις του για τις συναντήσεις κυβέρνησης - τρόικας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πού πραγματικά στοχεύει η δράση και η παρέμβαση της ΓΣΕΕ: Να εκτονώσει τις όποιες αντιστάσεις των εργαζομένων, να γίνει το αμορτισέρ που θα απορροφά τη λαϊκή αντίδραση απέναντι στην άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει στην επιστολή προς τον Α. Σαμαρά: «Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία με τη δαμόκλειο σπάθη της κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής και της διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης, θέτουμε υπόψη σας τα πλέον κρίσιμα και άμεσης προτεραιότητας συλλογικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της χώρας». Παίζοντας το ρόλο του «δεξιού χεριού» της κυβέρνησης και κυρίως της μεγαλοεργοδοσίας, την προειδοποιεί ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες δράσεις σε κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, ώστε να μην «καταρρεύσει η κοινωνική συνοχή» και να μη «διασαλευτεί η κοινωνική ειρήνη.

Αντίστοιχα, όμως, και στις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ για την τρόικα, αναφέρεται: «Με την εμμονή της τρόικας και τις κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν έχει καταρρεύσει κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου, κοινωνικής διαπραγμάτευσης και σεβασμού των αποτελεσμάτων αυτής της διαπραγμάτευσης». Το πρόβλημά τους δηλαδή είναι μην και σταματήσουν οι εργάτες να προσέρχονται στους «διαλόγους», όπου καθορίζεται η ένταση και ο τρόπος με τον οποίο προχωρά η λεηλάτηση των κατακτήσεων και των αναγκών τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ