Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ
Κινητοποιήσεις ... αν χρειαστεί!

Τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας και οι εργαζόμενοι στη γωνία να περιμένουν το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης

Σε αποφάσεις που αφήνουν στη γωνία τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και τους συστήνουν ανοχή στην κυβέρνηση και στήριξη στην ΕΕ και τις επιλογές της, κατέληξαν οι πλειοψηφίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που συνεδρίασαν χτες. Σε πνεύμα ...ενότητας οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ξέχασαν» και την τρόικα και την ΕΕ (σ.σ. που αποτελεί τα 2/3 της τρόικας) και τους επιχειρηματίες σε Υγεία και Φάρμακο που κρατούν δέσμιους νοσοκομεία, Ταμεία, ασθενείς, ασφαλισμένους και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής συγκυβέρνησης.

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ οι παρατάξεις «Ριζοσπαστικό Ψηφοδέλτιο» (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέρριψαν τα πλαίσια με άμεσους στόχους πάλης για Υγεία, Φάρμακο, Φορολογικό, αποκατάσταση των μισθών κ.ά. που κατέθεσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΑΣΥ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), προτείνοντας να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης από τα κάτω, με μαζικές διαδικασίες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΥ να γίνουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι με το επιχείρημα πως ...τώρα είναι λίγο το προσωπικό στα νοσοκομεία λόγω καλοκαιρινών αδειών! Την ίδια στάση αναμονής περιελάμβανε η απόφαση της πλειοψηφίας του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, που μόνο η ΑΣΥ καταψήφισε: Να περιμένει ο κλάδος τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις και εφόσον προχωρήσουν οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από αντιπροσώπους σωματείων και κινητοποίηση ...εφόσον υπάρξει ανάγκη!

Την «αλλεργία» τους, άλλωστε, σε καθετί συλλογικό φανέρωσαν αυτές οι παρατάξεις και με την απόφασή τους - αντί για μαζική κινητοποίηση που πρότεινε η ΑΣΥ - να κάνουν κινητοποίηση στο Παίδων «Αγία Σοφία» για να ανοίξει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο μόνο τα ΔΣ των σωματείων και οι εργαζόμενοι του «Αγία Σοφία». Τέλος, η παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ πρόταξε «να μην κλείσει κανένα κρεβάτι, να μη χαθεί θέση εργασίας», εννοώντας τους μόνιμους εργαζόμενους. Γιατί δεν είναι ενάντια στις απολύσεις έκτακτων, επικουρικών και εργαζόμενων σε εργολάβους, ούτε φυσικά διεκδικεί προσλήψεις.

Αυτό αποδείχθηκε και στο χτεσινό ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, όπου όλες οι παρατάξεις «Μέτωπο» (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡΣΙ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ ), απέρριψαν την πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για μονιμοποίηση των 1.500 περίπου επικουρικών γιατρών. Επίσης απορρίφθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ για Υγεία, Φάρμακο, Φορολογικό και μάλιστα η ΔΑΚΕ ισχυρίστηκε πως «αυτά δεν γίνονται ούτε σε 100 χρόνια»! Η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ κατέληξε να στηρίξει όποιο νοσοκομείο κάνει στάση εργασίας στις 16 Ιούλη για να καταβληθούν απλήρωτες εφημερίες, βραδινά κλπ. και να ασκηθεί πίεση σε όλα τα νοσοκομεία να υπάρχει ειδικευμένος γιατρός στις εφημερίες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ(11/2/2012)
Ραντεβού στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ(12/4/2006)
Διεκδικητικά στη στάση εργασίας και στις πορείες(22/2/2005)
Απεργούν αύριο(19/11/2003)
Κάλεσμα για μαζική παρουσία(22/10/2003)
Ευρωλάγνα "ουδετερότητα"(9/4/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org