Παρασκευή 6 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Συνεχίζονται οι συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Από τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους και στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, με τον κάθε εργαζόμενο να αναλαμβάνει την ευθύνη να παλέψει συλλογικά και οργανωμένα για την προστασία της οικογένειάς του από την εξαθλίωση, πρέπει να απαντήσει το κίνημα στα θηριώδη προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός.

Αυτό αναδείχθηκε στη διάρκεια της πολύ μαζικής σύσκεψης που οργάνωσαν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, η ΟΓΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές το βράδυ της Τετάρτης στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στη Φοροληστεία και για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, δυο επείγοντα ζητήματα που καίνε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.

«Μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, τα ταξικά συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές παίρνουμε την ευθύνη να οργανωθεί η αντεπίθεση του λαού κι εμείς να γίνουμε πιο ικανοί να δουλεύουμε, να οργανώνουμε και να καθοδηγούμε πλατιές μάζες και όχι έναν περιορισμένο κύκλο ανθρώπων. Τέτοια Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές της κοινωνικής συμμαχίας και κίνημα χρειαζόμαστε, ικανά όχι μόνο να οργανώνουν την προστασία της ζωής του λαού, αλλά και ικανά να οργανώσουν τον αγώνα με τα μονοπώλια και το κράτος τους», σημείωσε εισηγητικά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι από νέους χώρους και κλάδους δουλειάς, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επίθεση (απολυμένοι, απλήρωτοι για μήνες), αλλά και αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, που πετιούνται στην ανεργία, καταχρεωμένοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η μείωση των απαιτήσεων οδηγεί σε βαριές θυσίες

Μέσα από τις τοποθετήσεις των ίδιων των εργαζομένων, αναδείχθηκε ότι η μείωση των απαιτήσεων στο ελάχιστο στο όνομα του να εξασφαλίσουν τη δουλειά τους, η έκπτωση στο δικαίωμά τους να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους καλύτερα, είναι δρόμος που οδηγεί σε όλο και πιο βαριές θυσίες. Αυτή η πείρα μεταφέρθηκε από το Β. Ρέβα, αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, που παρουσίασε την πείρα από τις εξελίξεις στο Μετρό, αλλά και από την Ρ. Βασιλειάδου, εργαζόμενη σε επιχείρηση τηλεφωνικής προώθησης τραπεζικών προϊόντων.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν παραδείγματα (εργοστάσια, εμπόριο) που δείχνουν ότι όπου οι εργαζόμενοι πάλεψαν συλλογικά και οργανωμένα, διεκδίκησαν αποφασιστικά τα κεκτημένα τους ή τα δεδουλευμένα τους, αντιστάθηκαν στο τσάκισμα των κλαδικών συμβάσεων, μετρήθηκαν θετικά αποτελέσματα.

Σημειώθηκε η ανάγκη να εκφραστεί πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη και με υλική στήριξη στους εργαζόμενους που παλεύουν να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας, με αφορμή των αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα και επαναλειτουργία του εργοστασίου, είναι απλήρωτοι 13 μήνες και ζουν τις οικογένειές τους με τα 356 ευρώ του επιδόματος επίσχεσης.

Οι εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας ανέδειξαν με παραδείγματα από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν και με τη συμμετοχή των υγειονομικών, ότι μπορεί να γίνει πράξη η ανυπακοή και η απειθαρχία ώστε να μη μείνει κανένας ανασφάλιστος χωρίς υπηρεσίες Υγείας, ώστε να μην πληρώνουν για εξετάσεις.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε και στο Αγρίνιο όπου αποφασίστηκε: Καμπάνια ενημέρωσης από 9-13 Ιουλίου στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Κινητοποίηση στα νοσοκομεία την Παρασκευή 13 Ιουλίου και συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου. Κινητοποίηση την Τρίτη 17 Ιούλη στις 9 το πρωί στην εφορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες από Συνδικάτα - Λαϊκές Επιτροπές(2016-02-23 00:00:00.0)
Προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για Ασφάλιση - Συμβάσεις(2013-06-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις(2012-07-08 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις(2012-07-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι συσκέψεις σε όλη τη χώρα(2012-07-04 00:00:00.0)
Συσκέψεις σήμερα σε Λάρισα και Τρίκαλα(2012-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ