Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ετοιμάζουν την ταφόπλακα

Μόνο με την ...αγωνία των μεγαλοξενοδόχων να προχωρήσει ανεμπόδιστα το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων μπορεί να συγκριθεί η αγωνία του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με την οποία είναι γεμάτη επιστολή που εξέδωσε εξαπολύοντας χυδαία επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και πασχίζοντας να κρυφτεί από τη στοιχειοθετημένη κριτική που δέχεται η πλειοψηφία για το ρόλο της.

Τι προκάλεσε την αντίδραση του συνδικαλιστή (που εκλέχτηκε με το κοινό ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στις τελευταίες εκλογές, ενώ στο Εργατικό Κέντρο εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ); Η πρόσφατη ανακοίνωση της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ που καταγγέλλει ότι όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία ως συνέταιρος των ξενοδόχων δήθεν «διαπραγματεύεται» χωρίς καν να ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο «χωρίς να γνωστοποιούν τον τόπο, μεταμεσονύκτιες ώρες. Κρύβονται σαν τους ποντικούς. Να ξέρουν όμως ότι η εργατική τάξη θα τους ξετρυπώσει!», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Αφού αρνήθηκαν να οργανώσουν αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, αρνήθηκαν να γίνουν γενικές συνελεύσεις, αφού υπονόμευσαν, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία, «και τη μόνη απεργία που προκήρυξε η ομογάλακτή τους συμβιβασμένη ηγεσία στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έρχονται τώρα, με απίστευτο θράσος, να εμφανιστούν και ως σωτήρες των εργαζομένων που με πόνο ψυχής θα μας γλιτώσουν από τα χειρότερα. Πασχίζουν να μας πείσουν ότι δε γίνεται αλλιώς, πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εχουν άλλωστε δηλώσει και παλιότερα ότι πιστεύουν ότι όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση».

Ο πρόεδρος του σωματείου με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε και στον Τύπο εκφράζεται με ασύλληπτη χυδαιότητα ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ και αναπαράγει τους ίδιους εκβιασμούς με τους οποίους συνολικά οι μεγαλοεργοδότες πασχίζουν να σπείρουν υποταγή και τρόμο στους εργάτες: Δηλαδή ότι ή θα δεχτείτε το ξετίναγμα των συμβάσεων ή θα μείνετε χωρίς συμβάσεις. Αλλωστε αυτή είναι η πάγια τακτική όλων των εργατοπατέρων: Αφού πρώτα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν, να εκφυλίσουν, να χτυπήσουν με κάθε τρόπο την πάλη των εργαζομένων, έρχονται μετά και αποδέχονται τη σφαγή στο όνομα του «ρεαλισμού», του ρεαλισμού όμως που διαμορφώνει και υπαγορεύει η σωτηρία του μεγάλου κεφαλαίου συντρίβοντας τη ζωή των εργατών. «Δεν θα διστάσω μπροστά στην υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση που θα προστατεύσει τα μέλη μου από τα χειρότερα» εξηγεί ο συνδικαλιστής... Απτό παράδειγμα αυτής της στάσης είναι η «δράση» που ανέλαβε για την πρόσφατη απεργία του κλάδου, για την οποία όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωσή της, αλλά και αξιοποιώντας την απογοήτευση που έχει σπείρει η πλειοψηφία στους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα, το πρωί της 24ωρης απεργίας (27 του Ιούνη) έλεγε σε εργαζόμενους ότι η απεργία θα έχει πλήρη αποτυχία και καλό είναι να υπογραφεί η σύμβαση τώρα με μείωση μισθών, αλλά μικρότερη από αυτή που θα προκύψει μετά τη λήξη της μετενέργειας...


Γ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ