Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις εξελίξεις σε Υγεία - Φάρμακο

Η ανάγκη να οργανωθεί άμεσα η πάλη για να έχει κάθε λαϊκή οικογένεια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναδείχτηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Στη δραματική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε υπηρεσίες Υγείας και Φαρμακευτικής περίθαλψης, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν με πρόσχημα την περιστολή της «σπατάλης» και στόχο τη μείωση της κρατικής και ασφαλιστικής δαπάνης, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τους Θ Σερδένη και Δήμητρα Σίσκου, μέλη της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος.

Οπως σημείωσε, τα δημόσια νοσοκομεία στο νομό καρκινοβατούν και ο ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει την ίδρυσή του ως εργαλείο διαρκών περικοπών των παροχών, ενώ καθημερινά πληθαίνουν οι περιπτώσεις ασθενών, χρονίως πασχόντων, ΑμεΑ, καρκινοπαθών που διακόπτουν, ή δε ξεκινούν καν τη θεραπεία που χρειάζονται, επειδή δεν αντέχουν οικονομικά. Υπάρχουν χρόνια πάσχοντες, που δεν έχουν να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη ζωή τους φάρμακα και δανείζονται τα περισσευούμενα από άλλους. Η δαπάνη του κράτους για φάρμακα μειώθηκε τόσο που έφθασαν τα Νοσοκομεία της περιοχής να μην έχουν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και φάρμακα, πολλές φορές ούτε για τους νοσηλευόμενους.

Παράλληλα, άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση με τις ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που οδηγεί, για παράδειγμα, την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε αδυναμία εφημέρευσης, στις τεράστιες λίστες αναμονής για ιατρικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις κ.ά.

Ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι κινδυνεύουν, ή και χάνονται ανθρώπινες ζωές και δε χωράει καμία, πλέον, αναμονή πλέον, καθώς καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να λυπηθεί τους ασθενείς. Οι εξελίξεις -επεσήμανε- αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, από ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.

Καταλήγοντας τόνισε: Η δραματική κατάσταση, όπως εξελίσσεται, απαιτεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του, οι συνταξιούχοι, κάθε λαϊκή συσπείρωση, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση για να έχουν όλοι, χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση και προώθηση του αγώνα των εργαζομένων, θα στηρίξει κάθε λαϊκή πρωτοβουλία για διεκδίκηση λύσεων αναλαμβάνοντας μια σειρά πρωτοβουλίες - παραστάσεις - επισκέψεις στις μονάδες Υγείας. Ανάδειξη των ζητημάτων μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας, παρεμβαίνοντας παράλληλα και κοινοβουλευτικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ