Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Χωρίς περίθαλψη κινδυνεύει να μείνει καρκινοπαθής αυτοαπασχολούμενη

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν Λαϊκές Επιτροπές και φορείς των ΕΒΕ

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας φορτώνει νέα βάσανα στα λαϊκά στρώματα, αφού στερεί υπηρεσίες Υγείας σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν
Η εμπορευματοποίηση της Υγείας φορτώνει νέα βάσανα στα λαϊκά στρώματα, αφού στερεί υπηρεσίες Υγείας σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών από τα Διαμερίσματα της Αθήνας 5ο - 6ο και 7ο, μαζί με τη Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και τη Γραμματεία Αυτοαπασχολούμενων και Μικρεμπόρων στο Δήμο Αθήνας, απαιτώντας υγειονομική κάλυψη όλων των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων και το σφράγισμα των βιβλιαρίων τους. Οπως τόνισαν, περίπου 400.000 συνάδελφοι λόγω της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουν περιέλθει, για αρκετούς μήνες, ακόμα και για ένα χρόνο, δεν κατέβαλλαν τη μηνιαία εισφορά τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμα και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας καρκινοπαθούς εμπόρου, η οποία για σχεδόν ένα χρόνο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει την εισφορά και τώρα αναγκάζεται να καλύψει φάρμακα και εξετάσεις. Σε πρόσφατη συνεδρίαση η διοίκηση του ΟΑΕΕ αποφάσισε ομόφωνα να την απαλλάξει από τα χρέη δίνοντας άμεσα ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ωστόσο, χτες, η διοικήτρια αρνήθηκε να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση για τη θεώρηση του βιβλιαρίου της. Οπως τονίζει η ίδια η γυναίκα στον «Ρ», «επί 28 χρόνια πλήρωνα τις εισφορές μου. Ζητάω να μου δώσουν κάλυψη για να συνεχίσω τις χημειοθεραπείες, τις οποίες έχω πληρώσει από την τσέπη μου και το επόμενο διάστημα πρέπει να συνεχίσω κι άλλες. Δεν έχω χρήματα να δώσω, τι πρέπει να κάνω;».

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΒΕ και μέλη των Λαϊκών Επιτροπών, μετά την άρνηση της διοικήτριας να υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΕ, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα συνάδελφό τους ανυπεράσπιστο και θα παλέψουν μέχρι τέλους για δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από χρέη και εισφορές. Το επόμενο διάστημα, όπως είπαν, θα υπάρξει δυναμική απάντηση καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αφορμή για να ανοίξει ακόμα πιο πολύ η κουβέντα για τη δραματική κατάσταση χιλιάδων οικογενειών που στερούνται φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Επανασύνδεσαν ρεύμα σε άνεργο ΑμεΑ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι άνεργου που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης μετά από εργατικό ατύχημα πέτυχαν, χτες το πρωί, η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, μέσα από μαζική παράσταση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη. Ο άνεργος επί 6 μήνες εργάτης τουλάχιστον, έχασε την όρασή του στο ένα μάτι και αντιμετωπίζει πρόβλημα και στο άλλο, ως αποτέλεσμα του εργατικού ατυχήματος που είχε πάθει, όταν εργαζόταν ως μηχανικός φορτηγών οχημάτων. Εχει αναπηρία 80% και τους τελευταίους μήνες ζει με το επίδομα των 360 ευρώ. Αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η οφειλή του να φτάσει στα 700 ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα πήγε στη ΔΕΗ και ζήτησε διακανονισμό, όμως οι αρμόδιοι της ΔΕΗ απέρριψαν το αίτημά του και του ζήτησαν εξόφληση του χρέους προκειμένου να μην του κόψουν το ρεύμα. Τελικά την περασμένη Τετάρτη η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Χτες, μετά τη δυναμική παρέμβαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων η ΔΕΗ προχώρησε τελικά σε επανασύνδεση του ρεύματος και διακανονισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκοψαν το επίδομα σε παιδί με βαριά τετραπληγία(2023-03-21 00:00:00.0)
«Χάνω το παιδί μου...»(2013-04-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή το θάνατο 60χρονου(2012-12-15 00:00:00.0)
Χωρίς ρεύμα τυφλός συνταξιούχος!(2012-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-09 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ τη Δευτέρα(2012-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ