Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση

Στελέχη του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος συγκρότησαν Επιτροπή Πρωτοβουλίας για αγωνιστική συσπείρωση των αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο. Κάλεσμα συμμετοχής προς τους αγροτικούς φορείς και κάθε αγωνιστή της αγροτιάς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων

Αποψη από τη Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Συσπείρωσης
Αποψη από τη Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Συσπείρωσης
Στελέχη του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος - προερχόμενα από διάφορες περιοχές της χώρας και προσκείμενα σε διαφορετικά κόμματα κι άλλες πολιτικές δυνάμεις - ανακοίνωσαν, προχτές Κυριακή στη Λάρισα, τη συγκρότηση Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ενωτική, αγωνιστική συσπείρωση της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οπως τονίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε μετά το συλλαλητήριο για το γιορτασμό του Κιλελέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η αγροτική συσπείρωση πρέπει ν' αποκτήσει «πόδια» σε κάθε νομό, σε κάθε περιοχή, ξεκινώντας από το κάθε χωριό, από τον κάθε διευρυμένο δήμο και να γίνει μια πανελλαδική συνδιάσκεψη, έτσι ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα αυτή η συσπείρωση να έχει πανελλαδική εμβέλεια, να πατάει στα πόδια της, για να καθοδηγεί και να καθοδηγείται από τους ίδιους τους αγρότες.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι η αγροτική συσπείρωση δεν είναι μόνο «ανάγκη των καιρών» - καθώς οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων απουσιάζουν επιδεικτικά, ή και υπονομεύουν τους αγροτικούς αγώνες - αλλά και «προσταγή του μέλλοντος», καθώς έχει προοπτική. Η αγροτική συσπείρωση δεν είναι «μιας χρήσεως», αλλά «μακράς πνοής» ειπώθηκε χαρακτηριστικά και θα κληθεί ν' αναλάβει το ρόλο του οργανωτή και συντονιστή της πάλης για:

  • Την παρεμπόδιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στον αγροτικό τομέα και οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των λίγων και ισχυρών του χρήματος.
  • Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων και την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής από άλλη, φιλοαγροτική - φιλολαϊκή κυβέρνηση.
  • Την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Οπως τόνισε, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Β. Μπούτας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, στην αγροτική συσπείρωση καλούνται να συμμετάσχουν Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεις Συνεταιρισμών, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις, μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, καθώς και κάθε αγρότης - ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων - που θέλει ν' αγωνιστεί, για να μείνει στον τόπο του και να καλλιεργεί τη γη του, για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος του λαού μας και της χώρας μας.

Υπογράμμισε, δε, - όπως και όλα τα άλλα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας που παρευρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου και πήραν το λόγο - ότι από αύριο κιόλας ξεκινάει η δουλιά - μια δουλιά μυρμηγκιού, σε καθημερινή βάση, από χωριό σε χωριό, από νομό σε νομό, από περιοχή σε περιοχή, σ' όλη την Ελλάδα - για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και την ένταξή του στην αγροτική συσπείρωση. Διότι - όπως τονίστηκε - όσο πιο μαζικά και αγωνιστικά ανταποκριθούν οι αγρότες στο κάλεσμα συμμετοχής και δράσης, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα συγκροτηθεί η αγροτική συσπείρωση, ως πανελλαδικό, πανίσχυρο «όπλο» της αγροτιάς, στον αγώνα της, για μια αναπτυγμένη αγροτική οικονομία σε μια δικαιότερη και καλύτερη Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ