Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους

Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. και απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Το σχετικό κάλεσμα, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«(...) Η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια χτυπά και νέες πόρτες. Οι καπιταλιστές μάς βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στοχοποιούν τους μετανάστες, αλλά στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς. Παίζουν παιχνίδια με την εγκληματικότητα, στήνουν παγίδες στο λαό! Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Μόνο η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που ρίχνουν στις λαϊκές συνειδήσεις και ποτίζουν τη γλάστρα των φασιστικών μορφωμάτων.

(...) Οι ίδιοι είναι που φταίνε για την ανεργία, για το χάλι της Υγείας, της Παιδείας, για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν, για το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, για τους ληστρικούς φόρους, για όλα μας τα βάσανα, αλλά και για την εγκληματικότητα. Οι καπιταλιστές κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και απαιτούν μισθούς Βουλγαρίας. Οι ίδιοι έχουν μόνο στην Ελβετία 600 δισ. ευρώ καταθέσεις! Είναι οι πρώτοι σε επενδύσεις ακινήτων στο Σίτι του Λονδίνου! Αξιοποιούν το φόβο που γεννά η εγκληματικότητα για να περάσουν νέες αλυσίδες στο λαό!

(...) Οργανώνουμε κοινό αγώνα: Για την προστασία των ανέργων, των αρρώστων που έχουν ανάγκη την περίθαλψη και τα φάρμακα, των παιδιών, των γερόντων. Δίνουμε μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά και το μισθό, την Ασφάλιση. Για να καταργηθούν οι ληστρικοί φόροι που αφαιρούν και το πενιχρό εισόδημα. Για να απεγκλωβιστούν τώρα χιλιάδες άνθρωποι, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, απειθαρχώντας στο Δουβλίνο 2 και στη συνθήκη Σένγκεν. Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, με σίτιση, περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες. Νομιμοποίηση των μεταναστών που για χρόνια δουλεύουν και ζουν έντιμα στη χώρα μας. Να στηριχθούν τα κέντρα πρόληψης και οι θεραπευτικές κοινότητες, που κινδυνεύουν με κλείσιμο, ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών μεγαλώνει. Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών από τη θηλιά των τραπεζών, των τοκογλύφων και των φόρων και όχι παράδοση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο μεγάλο κεφάλαιο.

(...) Ελληνες και μετανάστες εργάτες, η χώρα μας είναι ένας πλούσιος τόπος. Μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο, διώχνοντας τα μόνα παράσιτα που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής: τους καπιταλιστές και την εξουσία τους. Ο δρόμος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η μόνη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργανωθείτε στα σωματεία σας, πετάξτε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, οργανωθείτε στις γειτονιές, παλέψτε. Ελάτε στον αγώνα με τους κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ