Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου-6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μπροστά στον αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα

Την ανάγκη ο λαός να οργανώσει την πάλη του ενάντια σε όλα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να συμμετάσχει ενεργά στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών που έχουν συσταθεί σε ολόκληρη τη χώρα εκφράστηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση - σύσκεψη που διοργάνωσε τη περασμένη Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας στο Πάρκο Φιξ. Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων της περιοχής, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Λαυρέντζος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Οπως σημείωσε, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες μπροστά σε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που βιώνουμε. Μπροστά στους αγώνες που έρχονται χρειάζεται να είμαστε περισσότεροι. Κανένα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τα κόμματα που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, είτε με μνημόνια είτε χωρίς, ζητά και άλλα κέρδη από το λαό.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, στην Υγεία, στο Φάρμακο, στους μισθούς και στις συντάξεις είναι χαρακτηριστική, είπε. Και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο διάστημα οι Λαϊκές Επιτροπές δραστηριοποιήθηκαν σε μια σειρά χώρους στη ΔΕΗ, στον ΟΑΕΔ, στις εφορίες, στο ΙΚΑ, στα νοσοκομεία της περιοχής (Νοσοκομείο Πατησίων, 7ο Θεραπευτήριο), που προχωρούν σε κλείσιμο. Το ίδιο θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Για τον εργαζόμενο λαό ο δρόμος της αγωνιστικής οργάνωσης σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε γειτονιά είναι η μόνη επιλογή. Για να ανατρέψουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης αυτής, αλλά και των προηγούμενων.

Στη συγκέντρωση το λόγο πήρε επίσης μεταξύ άλλων η Ιωάννα Πατεράκη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ειδικά η γυναίκα σήμερα, που όπως είπε είναι το πρώτο θύμα, μαζί με τη νεολαία, της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την έγκριση προγράμματος με πλούσια δραστηριότητα για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ