Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Θύελλα φέρνει ο «νέος άνεμος»

Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί η αντεργατική επίθεση σ' όλη την Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες των επιτελείων και των κρατών - μελών της ΕΕ να καλλιεργήσουν εφησυχασμό και αυταπάτες.

Παρεμβαίνοντας προχτές στην ιταλική Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, σημείωσε πως «η εργασία δεν είναι δικαίωμα» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κερδηθεί ακόμα και με θυσίες»... Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας, Ελσα Φορνέρο, υπερασπιζόμενη σε χτεσινή της συνέντευξη στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» τη νέα αντεργατική μεταρρύθμιση που ενέκρινε το ιταλικό Κοινοβούλιο, εξήγησε ότι «πασχίζουμε να προστατεύσουμε τα άτομα, όχι τις δουλειές τους», και επιβεβαιώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων για να πειστούν οι εργάτες όχι μόνο να συμβιβαστούν αλλά και να δείχνουν ευγνωμοσύνη για όσα ψίχουλα τους πετούν (την ίδια ώρα που εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί συμβιβασμοί και οι συναλλαγές για την προστασία της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας), πρόσθεσε ότι «η στάση των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει».

Αντεργατική θύελλα ο «νέος άνεμος»

«Να ποιος είναι ο νέος άνεμος που μας έλεγαν σε όλους τους τόνους τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" ότι φυσάει στην ΕΕ», σχολίασε χτες το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ παραθέτοντας την κυνική ομολογία που συνιστά η δήλωση του Μ. Μόντι.

Αλλωστε, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι ο «νέος άνεμος» για τον οποίο μιλούσαν στους εργάτες κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. θα είναι ακόμα πιο... θυελλώδης για τις κατακτήσεις, τις ανάγκες των εργατών, αφού εκεί οδηγούν το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, η αντιμετώπισή της προς όφελος του κεφαλαίου, οι προϋποθέσεις που απαιτεί η καπιταλιστική ανάκαμψη που δεν μπορεί παρά να είναι αναιμική. Γι' αυτό άλλωστε τα στελέχη και της ελληνικής κυβέρνησης ξεκίνησαν ήδη να προετοιμάζουν το έδαφος για τις νέες ανατροπές που θα έρθουν. Ηταν χαρακτηριστική η προχτεσινή δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Ν. Νικολόπουλου, που ανάμεσα σ' άλλα είπε ότι «άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» δε θα είναι εύκολο να αποφευχθούν. «Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αέρας κοπανιστός» η «αλλαγή» στην Ισπανία(2018-06-05 00:00:00.0)
Πυρκαγιές(2013-07-18 00:00:00.0)
Πουλάνε παραμύθια(2012-07-05 00:00:00.0)
Η ώρα της αντεπίθεσης(2005-04-22 00:00:00.0)
Λιβανιστήρια!(2003-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ