Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Συνεχίζονται οι καλές εμφανίσεις

Εστω και χωρίς να πιάσει την απόδοση που ήθελε και ο ίδιος (σύμφωνα με τα όσα παραδέχτηκε και μετά), ο Περικλής Ιακωβάκης επιβεβαίωσε χτες τα προγνωστικά που τον θέλουν από τις βασικές ελπίδες της ελληνικής αποστολής, περνώντας στον τελικό των 400μ με εμπόδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ελληνας σπρίντερ, συμμετέχοντας στην 1η ημιτελική σειρά τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 49.83 πίσω από τον Ουκρανό Στάνισλαβ Μενλικόβ. Ο Ιακωβάκης πήγε πολύ καλά στα πρώτα μέτρα χάνοντας όμως μέτρα στην τελική ευθεία.

Στον τελικό του τριπλούν προκρίθηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης, που συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ των προκριματικών και με επίδοση 16.55μ κατετάγη 9ος στη γενική κατάταξη. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών την σημείωσε ο Ιταλός Φαμπρίτσιο Ντονάτο με επίδοση 17.17μ.

Ελληνική παρουσία και μάλιστα διπλή θα υπάρχει και στο τελικό του επί κοντώ Γυναικών, αφού προκρίθηκαν οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ η τρίτη Ελληνίδα Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη αποκλείστηκε. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν στον τελικό με επίδοση 4.40μ., ενώ η Λεδάκη έκανε άλμα στα 4.35μ.

Η Τόνια Στεργίου δεν κατάφερε να υπερβεί το 1.85 και έμεινε στην 11η θέση στον τελικό του ύψους. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε καλά τον αγώνα της στον τελικό του ύψους, περνώντας με την πρώτη το 1.80. Ωστόσο, «κόλλησε» στο 1.85, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και έμεινε στην 11η θέση, αφήνοντας πίσω της μόνο τη Βενελίνα Βένεβα - Ματέεβα, που είχε περάσει με τη δεύτερη προσπάθεια το 1.80.

Η Ελένη Φιλάνδρα κατέλαβε την 4η θέση στη 2η ημιτελική σειρά των 800μ. και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Τριπλό ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα

Τρεις τελικούς με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής τρίτης ημέρας του 21ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Ελσίνκι. Στον τελικό του τριπλούν αγωνίζονται οι Πέρρα, Παπαχρήστου και Πανέττα, στον τελικό των 400 μ. εμπ. ο Περικλής Ιακωβάκης και του ακοντισμού η Σάβα Λίκα. Επίσης, έξι ακόμη Ελληνες αθλητές ξεκινάνε την προσπάθειά τους. Η Μαρία Μπελιμπασκάκη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 200 μέτρα. Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει την προσπάθειά του στα 200 μ., ο Λυκούργος Τσάκωνας. Διπλή εκπροσώπηση θα υπάρξει στο μήκος των ανδρών, με τον Γιώργο Τσάκωνα, Δημήτρη Διαμαντάρα να έχουν ελπίδες για τελικό. Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος θα πάρει μέρος στο πρώτο γκρουπ, με το όριο να είναι 66,00 μ. και με τον ίδιο να έχει από φέτος ατομικό ρεκόρ 62,92 μέτρα. Την προσπάθειά της στο έπταθλο, θα ξεκινήσει η Σοφία Υφαντίδου. Το πρόγραμμα: Πρωί 09.00 - 14.25. Απόγευμα 19.00-21.00. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ