Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για την καταστροφή μνημείων του Αρη Βελουχιώτη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα φασιστοειδή που αυτοαποκαλούνται "Ε.Ο. 1821" για την καταστροφή μνημείων του Αρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Αρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Μάλιστα, η εν λόγω "οργάνωση", με την ανακοίνωσή της, απειλεί ανοιχτά το ΚΚΕ και τους αγωνιστές εργάτες.

Πρόκειται για φασιστική ομάδα που δρα στο έδαφος της 5ης φάλαγγας της αστικής τάξης, που όπως όλοι οι όμοιοί τους αξιοποιούνται πολύμορφα για το τσάκισμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την τρομοκράτηση του λαού και πρωτίστως για το λυσσαλέο χτύπημα στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, στο ΚΚΕ. Οι δημόσιες αρχές έχουν ευθύνη και δεν πρέπει να αδιαφορούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι οι κομμουνιστές θα σταματήσουν τη δράση τους για το δίκιο του λαού. Ο λαός έχει ακατάλυτους δεσμούς με την ιστορία του ΚΚΕ και τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στο φασισμό. Γι' αυτό σήμερα ένα ισχυρό και χειραφετημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, με στόχους ρήξης και ανατροπής, θα απομονώσει και θα στείλει οριστικά τα διάφορα φασιστοειδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου είναι και η θέση τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ