Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Κάλεσμα για οργάνωση της πάλης μέσα και έξω από τα καράβια

«Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε στεριά και θάλασσα, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να αναπτύξουν αγώνες, να αντιμετωπίσουν και να ανατρέψουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σε δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσαν χτες και αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, με το που ανέλαβε, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τα «ζητήματα που άπτονται των πληρωμάτων» στην ακτοπλοΐα, τα οποία κατά τον υπουργό συμπεριλαμβάνονται στα «προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική ακτοπλοΐα», όπως είναι «τα καύσιμα», το «κόστος» λειτουργίας των ακτοπλοϊκών πλοίων. Στη διάρκεια της συνάντησης με την ΠΝΟ και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των σωματείων, ο υπουργός ανέφερε ότι θα συγκροτηθούν ολιγομελείς ομάδες εμπειρογνωμόνων κατά τομείς εργασίας, για να συνεχιστεί ο διάλογος, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι είναι αρνητική η κατάσταση στην οικονομία της χώρας, αλλά και στην ακτοπλοΐα ιδιαίτερα. Να σημειωθεί ότι τα σωματεία αναφέρουν ότι ο υπουργός έθεσε και θέμα αντιπροσώπευσης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, λέγοντας ότι «ο διάλογος δεν είναι παραγωγικός με αυτό τον αριθμό αντιπροσώπευσης (15 μέλη), από την εμπειρία του σε ένα τραπέζι μπορεί να γίνει παραγωγικός διάλογος μόνο όταν είναι μέχρι 7 άτομα».

Οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στη διάρκεια της συνάντησης ανέφεραν ότι «είναι αρνητική η κατάσταση στην οικονομία και στη ναυτιλία για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Και επιδεινώνεται με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μποϊκοτάζ πετρελαίου στο Ιράν από την 1η Ιούλη». Απαίτησαν ανάμεσα σε άλλα την άρση της πολιτικής επιστράτευσης και απάντησαν τεκμηριωμένα ότι η άρση του καμποτάζ που έχει επιβληθεί στα κρουαζιερόπλοια και θέλουν να τη διευρύνουν στην ακτοπλοΐα και στις άλλες κατηγορίες πλοίων, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, υπονομεύει και διαλύει το ΝΑΤ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διογκώνει τα δημόσια ελλείμματα.

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες σε οργάνωση και αγώνα και σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ τη Δευτέρα 2 Ιούλη 2012.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ