Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αγωνιστική πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Συνεδριάζουν οι ΓΣ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, μπροστά στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 30 Ιούνη

Αγωνιστικό πρόγραμμα πάλης και δράσης προτείνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις ΓΣ και στα ΔΣ των ΕΛΜΕ, μπροστά στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 30 Ιούνη, στην Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει ότι «η επίθεση μέσα στο καλοκαίρι θα κλιμακωθεί. Τώρα, πρέπει να οργανωθούμε, να προετοιμαστούμε για αγώνες, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, με κάθε τρόπο (παραστάσεις στις εφορίες, διαμαρτυρίες, καταλήψεις κ.ά.), άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, προστασίας των ανέργων και λειτουργίας των νοσοκομείων.

Τώρα πρέπει να προστατεύσουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να εμποδίσουμε τη φορολογική εξόντωση (αυτή την περίοδο στέλνονται οι φορολογικές δηλώσεις), τη νέα σφαγή μισθών και συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων. Να απαιτήσουμε σύγχρονες, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες που να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

Να αποτρέψουμε την εφαρμογή της τροπολογίας Μπαμπινιώτη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Να μην περάσει η αξιολόγηση. Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ενάντια στην υποχρηματοδότηση των σχολείων και της Εκπαίδευσης. Κυριολεκτικά, τα σχολεία το Σεπτέμβρη θα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση! Με το άνοιγμα των σχολείων προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ Προέδρων για εκτίμηση της κατάστασης και νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Στην πρόταση του ΠΑΜΕ σημειώνεται πως οι ΓΣ των ΕΛΜΕ και η τακτική ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (μετασυνεδριακή) πραγματοποιούνται «λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιούνη. Το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές είναι αρνητικό για το λαό. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τη συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι στον αυτόματο πιλότο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι από χέρι αντιλαϊκή. Είναι κυβέρνηση που θα φορτώσει νέα βάρβαρα μέτρα στις πλάτες του λαού, θα φορτώσει τη χασούρα της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους. Καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση!».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που «έχει συμφωνήσει με το νέο σχολείο της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, με την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην Εκπαίδευση, με την επιλογή των νέων στελεχών Εκπαίδευσης - μάνατζερ, με την πολιτική της ΕΕ στην Εκπαίδευση, με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα ΕΣΠΑ». Στην πρόταση περιγράφονται αναλυτικά τα «έργα και οι ημέρες» της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε μια σειρά ζητήματα και τονίζεται πως «οι ηγεσίες αυτές αποτελούν μέρος του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ