Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ: «Η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά περίπλοκη (...) Το Παρίσι ζητά από την άλλη πλευρά να εγκαταλείψει τους κανόνες που διαμόρφωσαν Αντενάουερ-Ερχαρτ για το Δυτικογερμανικό Μάρκο μετά το 1949 και επέβαλε ο Κολ σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμφωνία του Μάαστριχτ το 1991, ενώ το Βερολίνο ζητά από τη γαλλική πλευρά να θυσιάσει (...) την κόκκινη γραμμή της γαλλικής ευρωπαϊκής στρατηγικής από το 1950 και μετά, από την οποία προκύπτει η προσέγγιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως ενισχυμένης διακυβερνητικής συνεργασίας (...) η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και απρόβλεπτης κατάληξης. Με αυτά τα δεδομένα συνολική λύση δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα του Φθινοπώρου και εύλογα προκύπτει το ερώτημα πώς θα αποτραπεί η κατάρρευση της Ισπανίας και της Ιταλίας αλλά και ο κλυδωνισμός της Γαλλίας» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ: «"Δεν θα ικανοποιήσω ιδιαίτερα τη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεων" σημειώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προτείνει όλα τα κράτη - μέλη να δεσμευτούν στη μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών τους συστημάτων, συνδέοντας τη συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας "να μη γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά κάθε χώρα θα κάνει ό,τι θέλει". Ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ ζητάει μια μεταρρύθμιση με "δεσμευτικό τρόπο"» (στα ΝΕΑ).

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: «Ραγδαία είναι η εξάπλωση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων στην ελληνική αγορά εργασίας (...) μέσα σε 15 μέρες 37.000 εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται (...) το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έχουν υπογραφεί 20.571 ατομικές συμβάσεις, που προβλέπουν μειώσεις μισθών. Παράλληλα, 16.830 εργαζόμενοι είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται με επιχειρησιακές συμβάσεις. Στις επιχειρησιακές συμβάσεις οι μειώσεις κυμαίνονται από 35% έως και 40% (...) στο πρώτο τετράμηνο του έτους μετατράπηκαν 28.796 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ