Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αρνηση οργανικής θέσης επειδή ήταν υποψήφια!

Απαράδεκτη απόφαση του ΠΥΣΠΕ Χανίων για δασκάλα, υποψήφια με το ΚΚΕ

Σε μια απαράδεκτη απόφαση προχώρησε το ΠΥΣΠΕ Χανίων, για τη δασκάλα Μαρία Γιαννάκη, απορρίπτοντας την αίτησή της για κατάληψη οργανικής θέσης, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει επανέλθει τυπικά στην εκπαίδευση λόγω της υποψηφιότητας της στις εκλογές.

Η Μαρία Γιαννάκη ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ, δεν εξελέγη βουλευτής και απλά περιμένει τη γραφειοκρατική διαδικασία για να εμφανίζεται ότι επιστρέφει στην εκπαίδευση! Η νομότυπη ερμηνεία του ΠΥΣΠΕ έχει να κάνει και με το γεγονός πως οι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτούνται και επανέρχονται, αν δεν εκλεγούν.

Μια τέτοια απόφαση στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να έχουν πολιτική δράση, αφού έχουν επιπτώσεις! Χαρακτηριστικό είναι πως αν αυτή η απόφαση ισχύσει η δασκάλα θα πρέπει να καταθέσει αίτηση του χρόνου για οργανική θέση. Να σημειωθεί δε, ότι σε αυτό το χρόνο θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς, να χαρακτηριστούν κάποιοι πλεονάζων προσωπικό κ.ά.

Μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών το ΔΣ της ΔΟΕ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, όπου τονίζεται ότι «διαφωνεί πλήρως με τις αιτιάσεις και το σκεπτικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου σχετικά με την απουσία της από την υπηρεσία λόγω της υποψηφιότητάς της στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου. Επαναλαμβάνει τη θέση του κλάδου για πλήρη πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Η άσκηση αυτών των δικαιωμάτων πρέπει να διασφαλίζεται χωρίς κανένα επιπλέον εμπόδιο από την πλευρά της διοίκησης». Το ΔΣ της ΔΟΕ απαιτεί «την άμεση ακύρωση της απόφασης του ΠΥΣΠΕ που άφησε τη συναδέλφισσα στη διάθεση, και ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος της για οργανική θέση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ