Τετάρτη 20 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμες οι απαιτήσεις του κεφαλαίου

Πριν ακόμη κατασταλάξουν τα ονόματα και καθίσουν οι νέοι υπουργοί στις καρέκλες τους, τα κείμενα με τις αποφάσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου περιμένουν τις υπογραφές τους.

Στην Ενέργεια έχει στηθεί σκηνικό «κρίσης», που «απαιτεί» άμεσα μέτρα οριστικής αντιμετώπισης του θέματος. Η αγορά έχει «στεγνώσει», λένε οι επιχειρηματικοί φορείς, «απειλείται η απασχόληση» φωνάζουν, λες και νοιάζονται, για να τους κανονίσουν τις νέες χρηματοδοτήσεις. Το κεφάλαιο στον τομέα του Τουρισμού έχει εδώ και μήνες καταλήξει - σε συνεργασία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση που την ακολούθησε στη συνέχεια - σε έναν μακρύ κατάλογο αξιώσεων, τάχα για να «σώσουν» την ...οικονομία!

Αυτοί και πολλοί ακόμη, ένα πράγμα λένε: «Μία είναι η σωτηρία. Να πεινάσουν οι εργαζόμενοι, να χορτάσουμε εμείς». Σωτηρία για το λαό δεν υπάρχει με αυτά τα αρπακτικά, τα διαρκώς πεινασμένα. Και όποια διαπραγμάτευση γίνει, θα γίνει με την ατζέντα των πλουτοκρατών, ενάντια στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους «ανταγωνιστές» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τα θύματά τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ