Κυριακή 24 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 24/6
  • Αλκίνοος Ιωαννίδης
    Αλκίνοος Ιωαννίδης
    Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με την παιδική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Οσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή Γιάννη Κόκκινου.
Δευτέρα 25/6
  • Στο Αίθριο Δήμου Κηφισιάς, ο θίασος «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, ανεβάζει τρία μονόπρακτα του Γεώργιου Σουρή, υπό τον τίτλο «Θα τρελαθούν αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι». Η σύνθεση των κειμένων έγινε από την ηθοποιό - θεατρολόγο Μαρία Μάλλιου, η οποία συνυπογράφει τη σκηνοθεσία μαζί με την Ελένη Γερασιμίδου. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος. Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Φίλιππος Περιστέρης. Χορογραφία: Αγγελος Χατζής. Ακολουθούν παραστάσεις: 26/6 «Green Theatre» στη Νεμέα, 28/6 «Θέατρο Βουνού» στην Καστοριά. 29/6 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, 30/6 Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
  • Με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από το θίασο «5η Εποχή» και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ξεκινά (9μ.μ.) το Φεστιβάλ Βύρωνα - Υμηττού «Στη Σκιά Των Βράχων 2012». Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μηνάς Χατζησάββας, Ιωάννα Παππά κ.ά.
  • Στο Κηποθέατρο Παπάγου, σήμερα και αύριο (9μ.μ.), ανεβαίνει η επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;», με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Γιώργο Γαλίτη, Παντελή Καναράκη. Κείμενα Αννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξης Καλλίτσης, Μίνως Θεοχάρης, σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός-Αννα Παναγιωτοπούλου, σκηνικά και κοστούμια: Αναστασία Αρσένη, μουσική: Διονύσης Τσακνής, χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός.
Τρίτη 26/6
  • Σωκράτης Μάλαμας
    Σωκράτης Μάλαμας
    Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», το μεγάλο του καλοκαιρινό ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό. Παρέα με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς και έχοντας στη βαλίτσα του την πρόσφατη κυκλοφορία του διπλού live cd με τίτλο «Γυάλινος Κόσμος» και της συλλογής «Συγκομιδή», παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που περιέχει και τραγούδια άλλων δημιουργών.
  • Στην αυλή του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το συγκρότημα «Gadjo Dilo» ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt.
Τετάρτη 27/6
  • Με τις παραστάσεις «Hardcore Research on Dance» σε χορογραφία - ερμηνεία της Γεωργίας Βαρδαρού και «Kρυμμένη στους ελαιώνες» από την ομάδα χορού «Αμάλγαμα» της Μαρίας Γοργία, σήμερα και αύριο (9μ.μ.), στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Ε), ξεκινούν οι παραστάσεις των ομάδων σύγχρονου ελληνικού χορού, που εμφανίζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Πέμπτη 28/6
  • Σήμερα και αύριο (9μ.μ.), στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο θίασος «Blitz» παρουσιάζει την παράσταση μυθοπλασίας «Δον Κιχώτης», επιχειρώντας ν' ανακαλύψει τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένος ο Κιχώτης και να ερμηνεύσει την ονειροπόλα ματιά του στην πραγματικότητα, που διαρκώς τον διέψευδε.
  • «Αναζητώντας τον Αττίκ»
    «Αναζητώντας τον Αττίκ»
    Τον «Περικλή» του Σαίξπηρ ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο, στη «Σκιά Των Βράχων». Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Πιατάς, Λυδία Φωτοπούλου, Μηνάς Χατζησάββας κ.ά.
  • Στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, η May Fernandez από την Ανδαλουσία σε σύμπραξη με την ελληνοϊσπανική ομάδα«Ronda al Alba» προσκαλεί σε μια αυθεντική εμπειρία φλαμένκο.
  • «Η βεγγέρα» του του Ηλία Καπετανάκη, από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «Θεμέλιο», στο θέατρο «Ρεματιά» του Χαλανδρίου. Διασκευή - σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 29/6
  • Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει (29-30/6 και 1/7, 9μ.μ.), στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206) διασκευή της όπερας «Αΐντα» του Βέρντι, με τίτλο «Yasou Aida!» - μια συμπαραγωγή της «Neukοllner Oper» με τον οπερατικό θίασο «Οι όπερες των ζητιάνων» και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μουσική προσαρμογή-διεύθυνση: Χαράλαμπος Γωγιός. Κείμενο: Δημήτρης Δημόπουλος.
  • Ο Γάλλος χορογράφος Αλαίν Μπυφάρ ανεβάζει στην Πειραιώς 260 (Η), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σήμερα και αύριο την παράσταση «Ολα καλά».
  • Στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, ο Σωκράτης Μάλαμας ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με άλλα που αγαπάει, ξεδιπλώνοντας ένα ακουστικό πρόγραμμα, για να στηθεί ένα γλέντι «όπως παλιά».
  • «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι»
    «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι»
    Τα «Κρουστά της Τάκη» και ο Λ. Γρηγορίου υποδέχονται τον σπουδαίο σολίστα του djembe, Bambara Bangoura από τη Γουινέα, συνεργάτη και συνεχιστή της σχολής του Mamady Keita, για μια συναυλία αφρικανικών κρουστών (9.30μ.μ.), στην «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 2103474074). Συμμετέχουν: Davide Torti, Βασίλης Οικονομίδης, VJ Bell, Inspiration Sound System και η Ομάδα Anassa.
  • Βαλκανικές «διαδρομές» από το σχήμα «Anton Pann», από τη Ρουμανία, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.
  • Στο Κηποθέατρο Παπάγου, σήμερα και αύριο φιλοξενείται η επιτυχημένη μουσική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ». Μουσική έρευνα-κείμενα Λάμπρου Λιάβα. Σκηνοθεσία-χορογραφία Σοφίας Σπυράτου. Παίζουν: Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αγγελος Παπαδημητρίου, Ακης Σακελλαρίου, Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Σάββατο 30/6
  • «Μουσικές του Κόσμου» από τους Αθηνά Δημητρακοπούλου (σοπράνο) και Γαβρίλο Τσακιρίδη (πιάνο), στην αμαξοστοιχία θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ