Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα μας καίνε στις διαδηλώσεις!

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο τηλέφωνο με τον «παγκόσμιο αρχηγό» Μπους. Ηταν, γκάριζαν όλες οι τηλεοπτικές ειδήσεις κι άλλοι δυο τουλάχιστον παρόντες υπουργοί. Κι οπωσδήποτε το... παιδί που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και Βαλκάνιος πρίγκιψ.

Τώρα πώς γίνεται να είναι κανείς παρών σε τηλεφώνημα, το εξηγεί τεχνολογικώς η... ανοιχτή ακρόαση και πολιτικώς η βλακώδης επικοινωνιακή μεθοδολογία που προβάλλει συνεχώς ότι αυτός ο πρωθυπουργός ουδέποτε ενεργεί περί τα διεθνή χωρίς το... διάδοχο τοποτηρητή του. Γιατί όταν διορίζουν επόπτη οι Αμερικάνοι τον ξεχνούν στην ίδια θέση όσο είναι ευχαριστημένοι από την απόδοσή του και την άριστη προώθηση των συμφερόντων τους. Οσοι ανασχηματισμοί κι αν γίνουν, την καρτέλα του ΥΠΕΞ - Γιώργου θα την υπογράψουν μόνον οι πάτρωνες, ουδείς άλλος.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα δήθεν συγκλονιστικά εκσυγχρονιστικά η μεγάλη είδηση που μας αφορά άμεσα όλους μας σύντροφοι, έρχεται από τις ΗΠΑ. Ανατριχιαστική. Οργίζει και προκαλεί κάθε νοήμονα πολίτη όπου γης.

Με χαρά μεγάλη το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη (επιτέλους! λένε οι ναζί του 21ου αιώνα) του όπλου της «τεχνολογίας ενεργητικής απώθησης». Θα το δοκιμάσουν σε κατσίκες και ανθρώπους ΤΩΡΑ, κι ύστερα αμέσως μάλιστα, θα το δώσουν στους πεζοναύτες, στα ΜΑΤ, στην αστυνομία και άλλες δυνάμεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το νέο όπλο έχει συγκεκριμένο εχθρό σύντροφοι. Τους διαδηλωτές όπου γης. Ολους όσοι δεν είναι οπαδοί και μάλιστα φανατικοί της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οποιος φωνάζει «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» κάηκε. Κυριολεκτικώς πλέον.

Ακουσον άκουσον σύντροφε: Το όπλο απωθεί, σπρώχνει, εξουδετερώνει τον... «επιτιθέμενο» διαδηλωτή με δεσμίδα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Του καίει το δέρμα όσο και όπως το άγγιγμα μιας αναμμένης λάμπας. Πονάει αλλά δεν πεθαίνει, λένε οι κατασκευαστές του στην αμερικανική αεροπορική βάση του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Ανακοίνωσαν τα κτήνη με περισσή τεχνολογική περηφάνια πως μετά από 10 χρόνια δουλιάς, ξόδεψαν 40 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν το εγκαυματικό αυτό όπλο. Η αναγγελία έρχεται βεβαίως μετά το Σιάτλ, την Ουάσιγκτον, την Πράγα, το Νταβός. Πίσω και σας κάψαμε. Με ασφάλεια. Ετσι ώστε να μην μας κατηγορείτε ότι πυροβολούμε. `Η ότι χρησιμοποιούμε χημικά όπλα. Ασφαλές κάψιμο. Ασφαλές έγκαυμα. Και το λένε κυνικά: Το όπλο που απωθεί καίγοντας είναι αόρατο, μια ενεργειακή δεσμίδα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίζονται διαδηλωτές και θα χρησιμοποιείται σε ειρηνευτικές αποστολές!!!

Νάτο το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Ανάγλυφη η αποστολή του. Αποκαλυπτική η τεχνολογία του. Εμπρός στο δρόμο για την κόλαση. Με βήμα ταχύ, κακέ διαδηλωτή. Θα συγκεντρωνόμαστε. Θ' αρχίζει η πορεία. Θα φτάνουμε ως την αμερικανική ή άλλη δικιά της πρεσβεία. Ανδρες, γυναίκες, παιδιά, γέροι, γριές, άρρωστοι ή γεροί αλλά με καθαρή τουλάχιστον την ψυχή.

Οι σύγχρονοι ναζί θα πατάνε το κουμπί. Και θα πέφτουμε τσουρουφλισμένοι με εγκαύματα στα μάτια, στα μούτρα, στο κορμί. Θα σφαδάζουμε και θα ψάχνουμε στις τσέπες αντιεγκαυματική αλοιφή. Θα την πουλάνε ακριβότερα οι φαρμακοβιομηχανίες τους μόλις το όπλο εξαπλωθεί. Ως το 2009 λένε, η ειρήνη θα έχει ήδη καεί.

Οι εγκέφαλοι που σκέφτηκαν πώς θα εκσυγχρονίσουν την κόλαση του Δάντη, το εξαγνιστικό «πουργκατόριο», την πυρά της Ιεράς Εξέτασης, επιζητούν απλώς μια δήλωση πίστης στα... ιδεώδη τους. Στη θρησκεία της εκμετάλλευσης ανθρώπου απ' άνθρωπο, στο κέρδος και στον πόλεμο ως χρηματοπιστωτική πολιτική.

Για σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους. Για εκσυγχρονιστείτε σύντροφοι, σκεφθείτε, μελετήστε, δουλέψτε μετωπικά τις μορφές αντίστασης σ' αυτή την απίστευτη πυρά. Πριν μας κάψουν πρέπει να 'χουμε τους εκτοξευτήρες των δικών μας όπλων έτοιμους.

Το όπλο - ακτίνα που καίει είναι γεγονός. Το κρατάει, το κατέχει ο ουσιαστικός εχθρός. Φανερώθηκε και στους πιο εύπιστους δήθεν ειρηνιστές και ανθρωπιστές. Και τους κάνει αμέσως ευάλωτους. Ορατούς. Πάνω τους. Οσο είναι καιρός να συγκροτηθεί ο πολιτικός συσχετισμός. Θα παγώσουν πριν μας κάψουν.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ