Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρωτοστατεί για κυβέρνηση εδώ και τώρα

Συμφωνεί με ΝΔ και αναλαμβάνει πρωτοβουλία προσέγγισης με ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζοντας το σκηνικό της επόμενης μέρας

Στην τρομοκρατία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ προσθέτουν τις αυταπάτες, συμμετέχοντας όλοι στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, που θέλει να ενσωματώσει τη δίκαιη λαϊκή οργή
Στην τρομοκρατία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ προσθέτουν τις αυταπάτες, συμμετέχοντας όλοι στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, που θέλει να ενσωματώσει τη δίκαιη λαϊκή οργή
Σε καταρχήν συμφωνία για τη συγκρότηση ενός νέου μαύρου κυβερνητικού μετώπου ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, που θα επιβάλει με ταχύτατους ρυθμούς τα νέα βάρβαρα μέτρα, κατέληξαν οι Ε. Βενιζέλος και Α. Σαμαράς στη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης στον Αν. Σαμαρά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας πρωτοβουλία και να καλέσει σήμερα το μεσημέρι τους πολιτικούς αρχηγούς των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ σε συνάντηση, στην οποία να υπάρξει συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Παρότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται υπέρμαχος για το σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης» με τη συμμετοχή των συγκεκριμένων τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, στο παρασκήνιο και στις επαφές του με τους Αν. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη επεξεργάζεται σενάρια για τρικομματική ή ακόμα και δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ο Ε. Βενιζέλος, σε πλήρη σύμπνοια με τον πρόεδρο της ΝΔ, επιδιώκει με συνοπτικές διαδικασίες να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας που θα προωθήσει χωρίς καθυστέρηση το προαποφασισμένο αντιλαϊκό έργο. «Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήσαμε πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αμέσως, και οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση.

Με δεδομένη τη συμφωνία μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε την προσέγγιση με τη ΔΗΜΑΡ και επικοινώνησε τηλεφωνικά δυο φορές με τον Φ. Κουβέλη ώστε να διασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη «δέσμευσή» του για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Σήμερα το πρωί θα υπάρξει κατ' ιδίαν συνάντηση των Βενιζέλου - Κουβέλη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν χτες ότι οι «δυο πολιτικοί αρχηγοί δε διαφωνούν με το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός της κυβέρνησης ο Αν. Σαμαράς». Οι ίδιες πηγές πάντως ξεκαθάριζαν ότι ακόμα και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ «θα υπάρξει κυβέρνηση μέσα στη βδομάδα». Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μαζί 162 βουλευτές.

Με άλλοθι τον ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, ο Ε. Βενιζέλος, αξιοποιώντας τις χτεσινές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δε θα σταθεί εμπόδιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης και ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι «δυνατότητες διαπραγμάτευσης» του μνημονίου, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, είναι να μπει στο «κάδρο» των δήθεν «διαπραγματεύσεων» με την ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το σύνολο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου να συντηρήσουν τις αυταπάτες που σκόρπισαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν και να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο Ε. Βενιζέλος στις χτεσινές του δηλώσεις άσκησε επιδερμική κριτική στον Αλ. Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές δηλώσεις», αλλά την ίδια ώρα με νόημα σημείωσε: «Είναι προφανές ότι ακόμη και γι' αυτούς που θα επιλέξουν τη θέση της αντιπολίτευσης, υπάρχει εθνικό καθήκον υπευθυνότητας και σύμπραξης, ώστε η χώρα να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εσωτερικά, αλλά ιδίως στη διαπραγμάτευσή της στο εξωτερικό (...) Πρέπει να στείλουμε προς το εξωτερικό ένα μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης. Και σ' αυτό οφείλουν να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις».

«Τα ερωτήματα ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιοι θα είναι υπουργοί θα απαντηθούν εύκολα μόλις επιλυθούν τα μείζονα πολιτικά θέματα» ανέφερε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ενώ σε συσκέψεις που έγιναν χτες στην Ιπποκράτους, τέθηκε στο τραπέζι και η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές θέσεις. Την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ ζήτησε με γραπτή δήλωση του και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στυλοβάτες της βαρβαρότητας και της «αναμόρφωσης»(2012-08-21 00:00:00.0)
Ετοιμοι να επικυρώσουν τη συμφωνία για συγκυβέρνηση(2012-06-20 00:00:00.0)
Προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων μέχρι την τελευταία ώρα(2012-05-20 00:00:00.0)
Στα σκαριά «οικουμενική κυβέρνηση» με κόμματα του ευρωμονόδρομου(2012-05-11 00:00:00.0)
Ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό που υποφέρει(2012-05-09 00:00:00.0)
Παρέδωσε αυθημερόν τη διερευνητική εντολή(2012-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ