Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν με στήριγμα τη διεθνή αλληλεγγύη

Αντιπροσωπεία από τη συντακτική επιτροπή του γερμανικού περιοδικού «Θεωρία και Πράξη» παρέδωσε οικονομική ενίσχυση στους απεργούς

Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Γερμανών συντακτών του περιοδικού στην πύλη της «Χαλυβουργίας»
Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Γερμανών συντακτών του περιοδικού στην πύλη της «Χαλυβουργίας»
Αποφασισμένοι και ενωμένοι συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 7,5 μήνες οι απεργοί χαλυβουργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, παλεύοντας για το δικαίωμα στην εργασία των 119 απολυμένων και ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της αδίστακτης εργοδοσίας του Μάνεση. Οι απεργοί αντιμετώπισαν με σθένος όλη την προηγούμενη βδομάδα την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, δείχνοντας πόσο ενοχλημένη και θορυβημένη είναι από τον ατσάλινο αγώνα των χαλυβουργών. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και το γεγονός ότι η απεργοσπαστική ομάδα επιμένει να εμφανίζεται μαζί με διευθυντές σε διπλανό σημείο του εργοστασίου και να εξαπολύει απειλές, ψέματα και συκοφαντίες ενάντια στους απεργούς. Αλλά και το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης εταιρεία σεκιούριτι μαζί με την Αστυνομία επιδίωξαν να δημιουργήσουν σκηνικό συλλήψεων την ώρα που ένα φορτηγό με τρόφιμα κ.λπ. κατέφθασε στο χώρο του εργοστασίου. Αποκορύφωμα όμως ήταν η απαντητική επιστολή της εργοδοσίας στο σωματείο, όπου εμφανίστηκε και πάλι αδιάλλακτη και απείλησε με κλείσιμο του εργοστασίου.

Οι απεργοί χαλυβουργοί, όμως, συνεχίζουν ακούραστοι τον αγώνα τους έχοντας ισχυρό όπλο την αστείρευτη αλληλεγγύη που συνεχίζει να καταφθάνει απ' όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Μία τέτοια ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης εκφράστηκε και το Σάββατο το πρωί στην πύλη της «Χαλυβουργίας», που επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της συντακτικής επιτροπής του γερμανικού περιοδικού «Θεωρία και πράξη» μαζί με μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Γερμανία που βρέθηκαν στη χώρα με αφορμή τις εκλογές. Οπως ενημέρωσε τους απεργούς ο Ούντο Πάουλους, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, ο λογαριασμός αλληλεγγύης που άνοιξαν στη Γερμανία οι εκδότες και δημοσιογράφοι του περιοδικού απευθυνόμενοι σε σωματεία και εργαζόμενους είχε αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 7.500 ευρώ τα οποία και παρέδωσαν. Μιλώντας ο Ούντο Πάουλους στους απεργούς τόνισε: «Η απεργία σας είναι τμήμα της αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα του εθνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Δίνετε θάρρος σε όλους όσοι στην κρίση του καπιταλισμού αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών και κοινωνικών παροχών. Ολο και πιο πολλοί εργάτες και εργάτριες σε άλλες χώρες αναγνωρίζουν ότι η απεργία σας έχει μεγάλη διεθνή σημασία. Παντού όπου οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές τους είναι μια "Χαλυβουργία"».


Ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία ο ταμίας του Σωματείου, Δημήτρης Λιάκος, επισήμανε: «Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε εδώ μέχρι την τελευταία μας αναπνοή. Θα είμαστε στην πύλη και θα φωνάζουμε ότι εμείς δε δεχόμαστε δουλειά με 500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις. Θα υπερασπιζόμαστε αυτά τα δικαιώματα όχι μόνο για τους χαλυβουργούς αλλά για όλη την εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ