Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί καλλιεργούν κλίμα φόβου;

Με αφορμή την κλοπή όπλων και τις χειροβομβίδες στον ΣΚΑΪ

Εξι μήνες μετά, η αστυνομία δημοσιοποίησε χτες ότι από το αστυνομικό τμήμα της Κω εκλάπησαν 8 αυτόματα όπλα. Πάντως, προκαλούνται πολλά ερωτηματικά και ως προς τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε, αλλά και ως προς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η κλοπή, όπως επίσης και το ποιος τα πήρε. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ανακάλυψη έγινε μόλις προχθές, όταν έγινε καταμέτρηση στα όπλα του Τμήματος(!). Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως έλειπαν τέσσερα τυφέκια «G3Α3» με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα τύπου «ούζι» με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα «MP-5» με τέσσερις γεμιστήρες. Σύμφωνα, επίσης, με όσα έγιναν γνωστά, η προηγούμενη καταμέτρηση όπλων έγινε πριν από 6 μήνες... Είναι γεγονός ότι τέτοια περιστατικά σηματοδοτούν την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρόμου στον κόσμο. Η νέα αυτή κλοπή θυμίζει την αντίστοιχη που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια από στρατόπεδο του νησιού, η οποία όμως ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Ενα ακόμα περιστατικό που συντείνει στην τρομοκράτηση του κόσμου, είναι το εξής: Δύο χειροβομβίδες εντοπίστηκαν από εργαζόμενους στο προαύλιο του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται ο ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο. Οι αμυντικού τύπου χειροβομβίδες βρέθηκαν άθικτες και απασφαλισμένες χτες το μεσημέρι. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο και πυροτεχνουργοί τις παρέλαβαν για να τις εξετάσουν, τονίζοντας πως μπορεί να μην εξερράγησαν αλλά ήταν ενεργές. Οι περόνες βρέθηκαν επί της Λ. Κηφισού. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στο σταθμό το βράδυ του Σαββάτου και είχε προειδοποιήσει για έκρηξη που θα σημειωθεί στο κτίριο. Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μεταβεί στο κτίριο. αλλά δεν είχε εντοπιστεί κάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες είχε σημειωθεί επίθεση στο σταθμό από αγνώστους, οι οποίοι είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ στην πρόσοψη του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ