Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ομολογεί τους συγκαλυμμένους στόχους της αστικής τάξης

Για «φασισμό της δεξιάς και φασισμό της αριστεράς» μίλησε (ξανά) ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», δηλαδή ενός κόμματος που χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζει ότι είναι κόμμα των επιχειρηματιών, Θάνος Τζήμερος, καταλήγοντας ότι η «δημοκρατία μας» πρέπει να «απαλλαγεί» από το ΚΚΕ.

Μιλώντας σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου, ο Θ. Τζήμερος, ως γνήσιος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου που απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με δικαιώματα των εργαζομένων, σχολιάζοντας την τραμπούκικη επίθεση του Η. Κασιδιάρη, είπε τα εξής εμετικά: «Οταν το ΠΑΜΕ έχει καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, όταν έρχεται ο τουρίστας από την Ιαπωνία ένα ταξίδι ζωής για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και τη βρίσκει κλειστή από δέκα νταβατζήδες του ΠΑΜΕ, τι είναι αυτό; Δεν είναι φασισμός; Οταν προσπαθεί να αποπλεύσει ένα πλοίο και πάνε και καταλαμβάνουν τον καταπέλτη αυτό δεν είναι φασισμός; Οταν ξεκινάνε εκδρομές επαναστατικής γυμναστικής από την Αθήνα και πηγαίνουν στο Βόλο, απαγορεύοντας στους εργάτες της "Χαλυβουργίας" εκεί να δουλέψουν στη δουλειά που έχουν αποφασίσει να δουλέψουν, και πλακώνονται με τους εργάτες της "Χαλυβουργίας" και τους χτυπάνε υποχρεώνοντάς τους να μην πάνε να δουλέψουν, αυτό δεν είναι φασισμός; Είναι αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Η παρακώλυση συγκοινωνιών λέει ο νόμος ότι είναι αυτόφωρο αδίκημα και πρέπει όποιος εμποδίζει ένα πλοίο να φύγει, όποιος κλείνει ένα δρόμο, να συλλαμβάνεται, να πηγαίνει στο αυτόφωρο και το βράδυ, να περνάει τη νύχτα του στη φυλακή και πολλές άλλες νύχτες ακόμα. Οταν όμως έχουμε τόσα χρόνια δείξει τέτοια ανοχή στην κατάλυση της νομιμότητας από την πλευρά του ΚΚΕ και των αριστεριστών, θα έρθει η ώρα που και οι ακροδεξιοί θα καταλύσουν τη νομιμότητα, με λοστούς, με μαχαίρια. Ε, καιρός να απαλλαγεί η δημοκρατία μας και από τους μεν και από τους δε».

***

Αυτή είναι η δημοκρατία του Θ. Τζήμερου και της τάξης του: Η υπεράσπιση του δικαιώματος των εργοδοτών να τσακίζουν τους εργάτες και η άρνηση στους εργάτες κάθε δικαιώματος υπεράσπισης των δικών τους δικαιωμάτων. Γιατί αυτός είναι ο στόχος του Τζήμερου και του κάθε αστού: Να ξεμπερδεύει με το ΚΚΕ για να ξεμπερδέψει με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, με τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Γιατί θέλουν, ως τάξη, να καταπνίξουν τη φωνή χειραφέτησης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η εξουσία των μονοπωλίων.

***

Γι' αυτό χτυπούν το ΚΚΕ, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους και σκυφτούς. Γι' αυτό επιδίδονται σε ωμό αντικομμουνισμό και συκοφάντηση. Γι' αυτό ανασύρουν τη θεωρία των «άκρων» και επιχειρούν να εξισώσουν το ΚΚΕ, δηλαδή ένα κόμμα των εργαζομένων που αντιπαλεύει τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, με ένα κόμμα που είναι παιδί του δικού τους, καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή τη «Χρυσή Αυγή», που όπως κάθε ναζιστικό μόρφωμα λειτουργεί ως το μαστίγιο της αστικής τάξης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Το γεγονός ότι η αστική τάξη χτυπάει με μανία, πότε συγκαλυμμένα και πότε απροκάλυπτα, το ΚΚΕ, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους, που οφείλουν να συμπαραταχθούν με τα συμφέροντα της τάξης τους και το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ