Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Σάββας Κωφίδης

Διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής

Motion Team

«Η βαθιά κρίση του καπιταλισμού ταράζει συθέμελα όλη την Ευρώπη. Τράπεζες και επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Χώρες με μεγάλη οικονομία (Ισπανία) αλλά και άλλες δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να διαχειριστούν την κρίση.

Οι εργαζόμενοι σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να περιμένουν ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα τα φορτώσουν πάνω τους. Οχι μόνο δε θα λυθούν προβλήματα αλλά η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Αυτοί είναι αδίστακτοι. Την ώρα που έχουν χρεοκοπήσει το λαό βάζουν εκβιαστικά διλήμματα για το τι θα γίνουμε αν βγούμε από το ευρώ. Θυμίζουν το καβαφικό ...και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους... Βάζουν διλήμματα που ο λαός πρέπει να τους τα επιστρέψει κατεβάζοντάς τους στις εκλογές ακόμα πιο χαμηλά.

Από την άλλη ενώ η κατάσταση θα χειροτερεύει για το λαό κάποιοι τον καθησυχάζουν και του υπόσχονται λύσεις με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη. Καλλιεργούν αυταπάτες που είναι επικίνδυνες γιατί τον αφοπλίζουν. Αυτές τις υποσχέσεις τις καλλιεργούν και "αριστερά" κόμματα.

Οι αυταπάτες είναι ό,τι χειρότερο σε μια εποχή όπου ο λαός πρέπει να έχει καθαρή εικόνα και των προβλημάτων και των λύσεων.

Οι λύσεις αυτές βρίσκονται στα χέρια του λαού αρκεί να αποφασίσει να παλέψει για όλα αυτά.

Στη δουλειά μας, στα χέρια μας και στον αγώνα μας βρίσκεται η λύση και όχι στα κόμματα που ορκίζονται πίστη στην ΕΕ, ούτε σ' ένα συνονθύλευμα "αριστεράς" όπου χωράνε όλοι. Αντιμνημονιακοί, μνημονιακοί (Κατσέλη), θιασώτες της ΕΕ των καπιταλιστών, κομμάτια από το σαπισμένο ΠΑΣΟΚ, μεταγραφόμενοι από άλλα κόμματα κ.ά. Αυτό δείχνει πού μπορεί να καταντήσει η αριστερά όταν αρχίζει τους ατέλειωτους συμβιβασμούς στο όνομα του ρεαλισμού. Η Αριστερά αγωνίζεται για το πώς θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φτωχών ανθρώπων και όχι πώς θα κάνουμε τον σάπιο καπιταλισμό να ξανασταθεί στα πόδια του.

Η καθαρή στάση του ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με όλους αυτούς ενόχλησε το σύστημα. Κι αυτό γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ και να του φορτώσουν αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο λαός καταλαβαίνει και πάλι ότι το ΚΚΕ είχε για μια ακόμα φορά δίκαιο. Η διέξοδος βρίσκεται σε πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα και σε πιο ισχυρό ΚΚΕ που είναι η καρδιά του κινήματος.

Ολοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού καταλαβαίνουμε τη σημασία του αγώνα. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει πίστη στον αγώνα και τη νίκη. Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για τα μεγάλα οράματά μας(2023-05-16 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις(2015-07-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προβοκάτσιες από τοπικά ΜΜΕ(2012-06-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-05-15 00:00:00.0)
Επαγρύπνηση και ετοιμότητα(2012-05-12 00:00:00.0)
Οποιος δε θέλει να ζυμώσει...(2001-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ