Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σε θέση μάχης για την υπεράσπιση της ΣΣΕ

Κόντρα στη στάση συμβιβασμού που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Κροκοδείλια» δάκρυα για την καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους εργοδοτικούς φορείς και τη λήξη της μετενέργειας στα τέλη Ιούνη, «χύνει» η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Πρόκειται για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στη διαπραγμάτευση με τους εργοδότες τον περασμένο Μάρτη χαρακτήριζαν «επαναστατική γυμναστική» τους αγώνες και τις κατακτήσεις του κλάδου της ιδιωτικής Υγείας. Πρόκειται για τους συνδικαλιστές που «στους χώρους τους - Ωνάσειο και Ντυνάν - υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις», όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ιδιωτικής Υγείας της Αθήνας. Πρόκειται για την Ομοσπονδία που δεν οργάνωσε καμιά απεργία για να πιέσει τους κλινικάρχες να υπογράψουν ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τις σημερινές κατακτήσεις, αλλά αντίθετα οργάνωσε κινητοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας διεκδικώντας να πληρώσει τους κλινικάρχες ο ΕΟΠΥΥ, καλλιεργώντας την επικίνδυνη αυταπάτη ότι οι εργαζόμενοι θα σωθούν αν σωθούν οι εργοδότες.

Το κλαδικό σωματείο Αθήνας, προειδοποιεί πως «η μάχη για την κλαδική συλλογική σύμβαση είναι σε εξέλιξη. Παρά τη λήξη της μετενέργειας δεν χαρίζουμε τα κατεκτημένα δικαιώματά μας στους εργοδότες. Η κατάκτηση της σύμβασης είναι ζήτημα συσχετισμού δύναμης και πάλης. Εμείς να επιβάλλουμε τη θέλησή μας στους εργοδότες. Να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση! Γιατί: Μειώνεις και το μισθό σου και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά σου δικαιώματα. Από την επόμενη μέρα θα δουλεύεις με πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που είχε μέχρι τώρα η πρόσληψη που έχεις υπογράψει και είναι ακόμα σε ισχύ.

Χωρίς να το θες βάζεις εμπόδια στην υπογραφή ΣΣΕ. Διευκολύνεις την εργοδοσία να διαλύσει και τα τελευταία μας δικαιώματα. Μην ξεχνάς, ότι ακόμα και όσοι εργοδότες έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΠΥ, συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τις απολύσεις. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ΟΣΝΙΕ που όχι μόνο δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία αγωνιστικής απάντησης στις απαιτήσεις των εργοδοτών, αλλά οι ίδιοι στους χώρους τους - Ωνάσειο και Ντυνάν - υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να ειδοποιούν άμεσα για ό,τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, σε οργάνωση και επαγρύπνηση καθώς από τις 18 Ιούνη έρχεται αντεργατική θύελλα και να παλέψουν για:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος των απωλειών του μισθού μας και με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Καμία απόλυση σε κανένα χώρο δουλειάς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκέτη κοροϊδία η πρόταση των εργοδοτών για την κλαδική ΣΣΕ(2019-12-25 00:00:00.0)
Σφαγής συνέχεια με νέα ΣΣΕ(2014-09-27 00:00:00.0)
Υπέγραψε... «νύχτα» μια μαύρη Σύμβαση!(2012-07-04 00:00:00.0)
Μπορεί να υπάρξει απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα(2012-05-20 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός το «καταφύγιό» τους(2012-03-15 00:00:00.0)
Απαίτησαν εφαρμογή της Σύμβασης(2007-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ