Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Χάνονται για 50% των δικαιούχων!

Πρόσχημα η αδυναμία των δήμων να περάσουν τα στοιχεία στα αρχεία τους

Μόνο οι μισοί -και μάλιστα των απογραφέντων- δικαιούχοι θα μπορέσουν να πάρουν τα πενιχρά επιδόματα πρόνοιας καθώς οι καλλικρατικοί δήμοι - για διάφορους λόγους - δεν πέρασαν στα αρχεία τους αυτή την απογραφή.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χτες ο υπηρεσιακός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Μπαλασόπουλος, από την απογραφή των δικαιούχων των επιδομάτων πρόνοιας προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

  • Ο αριθμός των απογραφέντων ανήλθε σε 184.000 άτομα, έναντι 240.000 που έπαιρναν μέχρι τώρα τα επιδόματα. Δηλαδή υπάρχει μια μείωση 23,3%, στην οποία κάποιοι πραγματικά ανάπηροι καίγονται με τις περιπτώσεις των αναπήρων - μαϊμού, που είναι αποτέλεσμα των ρουσφετολογικών πολιτικών των κομμάτων εξουσίας.
  • Με βάση τα επεξεργασθέντα από τους δήμους στοιχεία μέχρι χτες, από τους 184.000 έχει γίνει επεξεργασία για 97.000. Δηλαδή θα πάρουν τα επιδόματα μόλις 52,70%, από όσους τα δικαιούνται μετά την απογραφή.
  • Οι υπόχρεοι δήμοι είναι 61 για να δώσουν τα επιδόματα. Οκτώ δήμοι είναι στο 100% και άλλοι οκτώ είναι μεταξύ 90-100%. Εννέα δήμοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια.

Φαίνεται δηλαδή ότι οι αδυναμίες των δήμων να επεξεργαστούν τα στοιχεία - σε συνδυασμό με προεκλογικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες - θα στερήσουν σε περισσότερους από τους μισούς αναπήρους τα ψίχουλα αυτών των επιδομάτων, που οι ανάπηροι τα περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού», όπως παραδέχτηκε και ο Δ. Μπαλασόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ», για το αν κάποιος ανάπηρος -όπως π.χ. κατάκοιτος- δεν μπόρεσε να απογραφεί, ο Δ. Μπαλασόπουλος είπε ότι δεν το χάνει και ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το πάρει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ