Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΥΓΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση στην Κατερίνη

Μαχητική κινητοποίηση στα ιατρεία του ΙΚΑ στην Κατερίνη, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεση λύση στο πρόβλημα της παροχής φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση προς το Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας για την κάλυψη των αναγκών τους σε υγειονομικά υλικά, φάρμακα, κλπ., προκειμένου να παρέχουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια, τις υπηρεσίες τους στο Λαό της Πιερίας.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθύντρια του ΙΚΑ, η οποία επιβεβαίωσε την άσχημη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος αλλά και του ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν ακόμη μια φορά το χέρι στην τσέπη, τόσο για τις ιατρικές εξετάσεις όσο και για τα φάρμακα με την ελπίδα ότι θα πάρουν κάποτε μέρος των χρημάτων τους πίσω.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατέθεσαν το διεκδικητικό πλαίσιο του ταξικού κινήματος και κάλεσαν τους υγειονομικούς και το λαό να το κάνουν υπόθεση της πάλης τους. Τους κάλεσαν να αγωνιστούν για: Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για τον κλάδο Υγείας. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους - ανασφάλιστους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ