Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Απαιτήσεις για νέα προνόμια μετεκλογικά

Ευρώ και ευρωπαϊκό ...ολοκληρωτισμό απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού ως την ελάχιστη βάση πάνω στην οποία η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετήσει νέα υπερπρονόμια για το τουριστικό κεφάλαιο, με γενικά και ειδικά μέτρα. Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), χτες, ο πρόεδρός του Α. Ανδρεάδης έσπευσε πρώτα απ' όλα να κάνει μια πολιτική, προεκλογική παρέμβαση υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης στις 18 του Ιούνη απαραίτητα φιλοευρωπαϊκής, που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου εμφανίστηκαν και πάλι συνεπείς με την κοινωνική αναλγησία που τους διακρίνει, την πολιτική αντιδραστικότητα και την αξίωση να έχουν κέρδη και προνόμια σε μια περίοδο που βασανίζεται ο λαός, με μοναδικό αντάλλαγμα από την πλευρά τους την παροχή κακοπληρωμένης εργασίας, αποστερημένης από δικαιώματα και κατακτήσεις. Με απλά λόγια, αυτοί να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πληρώνουν την κρίση και τα «σπασμένα» της. Από αυτή την άποψη δεν πρωτοτύπησαν, όπως εξάλλου και η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τ. Καραπαναγιώτη, που αν και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν προλαβαίνει να χαράξει πολιτική, θα υλοποιήσει με όλες τις δυνάμεις της αυτή που έχει ήδη αποφασιστεί.

Ο Α. Ανδρεάδης έκανε λόγο για δυνατότητα του τουρισμού να γίνει «πρωταθλητής της ανάπτυξης», αρκεί η επόμενη κυβέρνηση να λάβει μέτρα αύξησης των αφίξεων στα 20 εκατομμύρια τα επόμενα 2-3 χρόνια. Στα γενικά μέτρα οικονομικής πολιτικής, που απαιτεί ο ΣΕΤΕ, περιλαμβάνονται: Επανέναρξη της χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, «ελκυστικό» φορολογικό πλαίσιο, πάταξη της «γραφειοκρατίας» και της «εχθρικής» στάσης του Δημοσίου απέναντι στην επιχειρηματικότητα, καθολική «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, ξεκάθαρο χωροταξικό σχέδιο, ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, προστασία των επενδύσεων μετά την αρχική δανειοδότηση. Με λίγα λόγια, θέλουν πλήρη άρση κάθε είδους κανόνα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, κάθε είδους όρου που οι ίδιοι κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει!

Στα ειδικά μέτρα περιλαμβάνονται: Απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας Σένγκεν, μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και επαναφορά του συντελεστή 13% στην εστίαση. Ανάπτυξη των αερομεταφορών, αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρωτεύουσας, ολοκλήρωση του χωροταξικού για τον τουρισμό, στήριξη της ακτοπλοΐας και φυσικά ενεργοποίηση της εταιρείας μάρκετινγκ (με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα).

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού προκαλούν για μια ακόμη φορά, μεταξύ άλλων επειδή επιμένουν να ταυτίζουν με το γενικότερο καλό την αύξηση των δικών τους κερδών και των όποιων κρατικών εσόδων που, όμως, επανακατευθύνονται με διάφορους τρόπους προς τους ίδιους τους επιχειρηματίες! Είναι οι ίδιοι που ζητούν περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα επειδή τους χαλάνε τη δουλειά, αυτοί που πιέζουν για μείωση μισθών, αλλά θέλουν φοροαπαλλαγές για τους ίδιους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί εκατομμύρια για διαφήμιση!(2012-04-11 00:00:00.0)
«Τρελές» κρατικές επιδοτήσεις για την «ατμομηχανή»(2011-05-15 00:00:00.0)
«Παράπονα» από την... κυβέρνηση(2010-07-17 00:00:00.0)
Πλήρης υποστήριξη από την κυβέρνηση(2008-05-23 00:00:00.0)
Αξιώνει πολύπλευρη στήριξη(2006-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ