Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αδιέξοδο και το νοσοκομείο της Λευκάδας

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας την Παρασκευή 6 Ιούνη και ώρα 10.30 π.μ. στο νοσοκομείο

Αντιμέτωπο με τις συνέπειες της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, της εμπορευματοποίησης της Υγείας βρίσκεται και το νοσοκομείο Λευκάδας. Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά που εξωθούν ακόμη και στην επαιτεία με δωροεπιταγές από επιχειρηματίες, για να παρθούν κάποια από αυτά, οι σοβαρές δυσλειτουργίες των κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού που προσπαθούν να καλυφθούν από την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ακόμη και με βάση το πεπαλαιωμένο και αναχρονιστικό οργανόγραμμα, όπου οι προβλεπόμενες θέσεις σε προσωπικό είναι 307 καλύπτονται οι 198. Τα κενά εξακολουθούν και στο νέο οργανόγραμμα για 120 κλίνες (από 100) που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, αφού από τις 360 θέσεις καλύπτονται οι 256. Οι ελλείψεις αυτές όπως σε καρδιολόγο, αναισθησιολόγο παιδίατρο και ακτινολόγο εκφράζονται στις ακάλυπτες εφημερίες μέσα στο μήνα. Με το σταγονόμετρο δίνονται και τα υλικά καθαρισμού και απολύμανσης, ελλείψεις υπάρχουν από σύριγγες μέχρι φάρμακα, και αντιδραστήρια για βασικές ιατρικές εξετάσεις που οδήγησαν ακόμη και στην αναζήτηση κάποιων ευρώ από αλυσίδα σούπερ - μάρκετ, για να παρθούν κάποια από αυτά τα υλικά. Οι προμηθεύτριες εταιρείες αρνούνται να προμηθεύσουν υλικά, γιατί το Νοσοκομείο Λευκάδας οφείλει 1.900.000 ευρώ. Την ίδια, όμως, ώρα ο νέος φορέας ΕΟΠΥΥ του οφείλει από 1/1/2011 μέχρι σήμερα 3.300.000 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής ασφυξίας είναι να μην πληρώνεται το 25% των δεδουλευμένων εφημεριών. Γι' αυτήν την κατάσταση το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας πραγματοποιεί συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Ιούνη και ώρα 10.30 π.μ. στο νοσοκομείο.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του κατόπιν σχετικής πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκτιμώντας ότι η κατάσταση της λειτουργίας στα Νοσοκομεία Κέρκυρας, Λευκάδας, Ληξουρίου, Αργοστολίου και Ζακύνθου έχει περιέλθει σε οριακό και κρίσιμο σημείο, εξαιτίας της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (Ιατρικού - Νοσηλευτικού - Διοικητικού και Τεχνικού) απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση με επαρκή κονδύλια, ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια σε υλικά και αναλώσιμα στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού - Νοσηλευτικού - Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στο ΙΚΑ οι Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ στα Γιάννενα για τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Κινητοποίηση για το ίδιο ζήτημα, διεκδικώντας φάρμακο και υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν έγινε χτες στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου από το ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ