Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Αποκλείουν - διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε τις προάλλες μια αποκάλυψη: Τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) λένε ότι στην προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών της 6ης Μάη οι εμφανίσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα κανάλια ήταν 442, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μόλις 121! Τα στοιχεία, δηλαδή, είναι ψευδή και προκλητικά άνισα σε βάρος του ΚΚΕ. Αυτό επιβεβαίωσε επί της ουσίας και το ΕΣΡ, στην ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να απαντήσει στη στοιχειοθετημένη καταγγελία του ΚΚΕ. Είναι πρόκληση ότι αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται κάτω από τον τίτλο «τοπίο πολιτικής πολυφωνίας»! Ποια πολυφωνία; Μια αποκρουστική μονοφωνία των αστικών κομμάτων είναι το τηλεοπτικό τοπίο. Εξάλλου, ακόμα και από αυτά τα ανακριβή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ φαίνεται ότι τη «μερίδα του λέοντος» στην προβολή των κομμάτων την καρπώθηκαν προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως στην τωρινή προεκλογική περίοδο την καρπώνονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τώρα επικαλούνται υποκριτικά ότι «το ΚΚΕ δεν είναι πια τρίτο κόμμα», λες και πριν που ήταν το αντιμετώπιζαν διαφορετικά και δεν το 'χαν αποκλεισμένο...

Και ο αποκλεισμός είναι ένα από τα όπλα τους. Το άλλο είναι η κατά κόρον διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος από πολλούς δημοσιογράφους, όταν αναλαμβάνουν οι ίδιοι να μεταφέρουν και να σχολιάσουν τις θέσεις των κομμάτων. Αλλο επίσης που παρατηρείται στα κανάλια αυτή την περίοδο, είναι να έχουν, π.χ., καλεσμένο σε ένα πάνελ εκπρόσωπο του ΚΚΕ και να υφίσταται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων από τους συντονιστές της συζήτησης. Κι όλα αυτά τα όπλα των αστικών ΜΜΕ κατά του ΚΚΕ «πάνε πακέτο» με την αβάντα που κάνουν παράλληλα τα συγκροτήματα, αλλά και η κρατική τηλεόραση, σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, «χαϊδεύοντας ελαφρά» τα κόμματα που είναι πρόθυμα να στηρίξουν έναν από τους δυο πόλους «κεντροαριστερά - κεντροδεξιά», στο όνομα του ότι «από αυτές τις εκλογές πρέπει να προκύψει οπωσδήποτε κυβέρνηση». Ετσι έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο πόλωσης μεγαλύτερο κι από την περίοδο του δικομματισμού.

Οσο πλησιάζει η κάλπη, πληθαίνουν και τα βρώμικα εκείνα δημοσιεύματα με τα οποία τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να χτυπήσουν ύπουλα το ΚΚΕ στα μάτια του λαού και να το αποδυναμώσουν. Αναπαράγουν σενάρια με εμπνευστή τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζουν το ΚΚΕ δήθεν «διαιρεμένο» σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας με ψέματα να χτυπήσουν τη στρατηγική του, νομίζοντας ότι θα το σύρουν στην όχθη της διαχείρισης, επειδή το φοβούνται στην όχθη του λαού. Είναι φανερό ότι μέσα σ' ένα τέτοιο κλίμα, σ' ένα τέτοιο τοπίο, είναι το λιγότερο επικίνδυνο να διαμορφώσει ο κόσμος κριτήριο ψήφου και να αποφασίσει τι θα ψηφίσει αποκλειστικά από τις εντυπώσεις που του δημιουργούν η τηλεόραση και τα άλλα Μέσα των αστών. Αυτή η τηλεοπτική εικόνα έχει μια μεγάλη αντίφαση με την πραγματικότητα: Στις διαρκείς περιοδείες, συσκέψεις, συζητήσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές που κάνουν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, συναντούν διάθεση έως και δίψα από τον κόσμο να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ. Τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του Κόμματος γνωρίζουν ότι είναι στο δικό τους χέρι το να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ όσο πιο πλατιά γίνεται στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους νέους, στις γυναίκες. Να μην αφήσουμε τον κόσμο έρμαιο στην ψευδεπίγραφη «δημοκρατία των ΜΜΕ», στην οποία το ΚΚΕ δε χωράει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ