Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Επιθέσεις «χρυσαυγιτών» σε βάρος μεταναστών

Προσήχθησαν η κόρη του γενικού γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» και δύο υποψήφιοι βουλευτές, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε έξι προσαγωγές, μεταξύ των οποίων η κόρη του γενικού γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» και δύο υποψήφιοι βουλευτές, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η Αστυνομία. Οι προσαγωγές έγιναν λίγο μετά την επίθεση εναντίον ενός 31χρονου από το Πακιστάν, από άτομα που συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία της «Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή της Πειραιώς με την οδό Θράκης, τα άτομα που φορούσαν κράνη «και συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη (δίκυκλη) πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου» επιτέθηκαν στον 31χρονο που περνούσε από το σημείο. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αστυνομικοί της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», συνεχίζει η ανακοίνωση κατάφεραν να αποτρέψουν νέο επεισόδιο στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ιεράς Οδού καθώς καταδίωξαν τους κρανοφόρους.

Λίγη ώρα αργότερα, προσήχθησαν τα παραπάνω έξι άτομα τα οποία όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Επίθεση και στο Περιστέρι

Από την άλλη, το απόγευμα της Κυριακής, ένας μετανάστης τραυματίστηκε ελαφρά μετά από επίθεση που δέχθηκε στην περιοχή της Αγ. Τριάδας. Ο μετανάστης δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής» που ήταν οπλισμένα με στιλέτα και πτυσσόμενα γκλοπ. Η αγέλη των ναζιστών εμποδίστηκε να συνεχίσει τις τραμπούκικες ενέργειές της, χάρη στην έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων της περιοχής και την επιτόπου παρέμβαση των κομμουνιστών που βρίσκονταν κοντά στην επίθεση.

Την επίθεση καταδίκασε η Κομματική Οργάνωση Περιστερίου του ΚΚΕ με ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους του Περιστερίου να απομονώσουν τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Ο λαός του Περιστερίου έχει μεγάλη πείρα από τη δράση των φασιστικών ομάδων. Πρέπει να τους στείλει και τώρα μία και καλή στο περιθώριο.

Ο φασισμός είναι προϊόν του καπιταλισμού, δεν διαχωρίζεται. Δεν αντιμετωπίζεται επίσης με ευχολόγια, με θολά αντιφασιστικά μέτωπα που τελικά αποκρύβουν το αληθινό του πρόσωπο. Ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο του καπιταλισμού. Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου απαιτεί οργανωμένο λαό, γερά συνδικάτα, λαϊκή οργάνωση και στις γειτονιές με τις λαϊκές επιτροπές. Απαιτεί πρωτίστως ισχυρό ΚΚΕ, που αποτελεί τον αληθινό εχθρό του συστήματος, για αυτό και δέχεται ειδικά το τελευταίο διάστημα σωρό από επιθέσεις, προβοκάτσιες, συκοφαντίες. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις και η Χρυσή Αυγή θα πάει εκεί που της αξίζει, δηλαδή στον υπόνομο της ιστορίας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, ειδικά τους νέους, να βγάλουν συμπεράσματα από το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η αντισυστημική δύναμη που θέλει να εμφανιστεί. Πίσω από τις βαρύγδουπες δήθεν αντισυστημικές κουβέντες της, κρύβεται το πιο στυγνό πρόσωπο του συστήματος, η κερδοφορία των επιχειρήσεων, η εκμετάλλευση των εργατών, ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία. Αυτοί που την ψήφισαν κάτω από το έδαφος μιας αγανάκτησης, σίγουρα δεν συμφωνούν με τις ναζιστικές, ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές της. Τους καλούμε να το ξανασκεφτούν και να διορθώσουν την ψήφο τους στις 17 Ιούνη.

Αυτό που πραγματικά θα πονέσει το σύστημα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές. Αυτό γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν το βάζουν στο χέρι. Η ελπίδα για τους εργαζόμενους δεν είναι η κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή διαχείριση που μοιράζει ψίχουλα στους εργάτες και εξασφαλίζει την απλόχερη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι το δυνατό ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο, για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που αναπόφευκτα θα συμβούν. Ισχυρό ΚΚΕ με το λαό πρωταγωνιστή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη της χρυσαυγίτικης δράσης στο Πέραμα(2017-09-21 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο της φασιστικής Χρυσής Αυγής η προεκλογική δράση του ΚΚΕ(2015-01-20 00:00:00.0)
Ταΐζουν τη συστημική Χρυσή Αυγή(2013-09-17 00:00:00.0)
Απομονώστε τη Χρυσή Αυγή(2013-09-14 00:00:00.0)
Εισηγείται άρση της ασυλίας Κασιδιάρη(2013-02-06 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τα φασιστικά κρούσματα(2012-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ