Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Στον «αέρα» εργαζόμενοι και υγιεινή στο Πανεπιστήμιο

Την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητά το σωματείο

Να επαναπροσληφθούν, με σύμβαση αορίστου χρόνου, 8ωρο και 5ήμερο, οι 14 καθαρίστριες και ο εργάτης που δούλευαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και, εδώ και ένα χρόνο, βρίσκονται εκτός εργασίας, ζητάει το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει και σχετική δέσμευση γι' αυτό των Πρυτανικών Αρχών που πρέπει να τηρηθεί και να υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα, το Σωματείο εκφράζει την πλήρη διαφωνία του και την κάθετη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο το προσωπικό που θα απασχοληθεί να είναι μειωμένο - κυκλοφορούν «σκέψεις» για χρησιμοποίηση μόνο 7 καθαριστριών που θα εργάζονται 4 ώρες ημερησίως - τονίζοντας ότι κανένας δε δικαιούται να παίζει με τους εργαζόμενους, αλλά και με τη υγεία χιλιάδων φοιτητών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, από τον Ιούλη του 2011 που απολύθηκαν οι καθαρίστριες, «οι χώροι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα στο ζήτημα της καθαριότητας με όλους τους κινδύνους που ενέχει αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση για την υγεία και υγιεινή των φοιτητών, εργαζομένων και επισκεπτών των χώρων».

Ταυτόχρονα, εφιστά την προσοχή όλων των φορέων του ιδρύματος, των φοιτητών, των υπόλοιπων εργαζομένων στο ζήτημα της υγιεινής και της καθαριότητας σε έναν χώρο εκπαίδευσης καθώς και με την ελάχιστη μείωση των εργαζομένων, τις σκέψεις για μείωση ωραρίων και για την εντατικοποίηση της εργασίας των καθαριστριών, (με ό,τι συνεπάγεται για τη δική τους υγεία και υγιεινή), οι χώροι κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης, με όλες τις συνέπειες για εκείνους που βρίσκονται μέσα, αλλά και γύρω από το πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ