Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψηφοθηρικό παραλήρημα με αιχμή το Δημόσιο

Σε οργανωμένη επιχείρηση υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου επιδίδεται προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη «νομιμοποίηση» της αντιλαϊκής πολιτικής και την κλιμάκωση της βάρβαρης επίθεσης αμέσως μετά τις κάλπες από μια κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Χτες, ο Ε. Βενιζέλος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις φυσικά στο Δημόσιο, γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις».

Η κοροϊδία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, βάσει του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί με τη ΝΔ «να μειώσουμε την απασχόληση στη γενική κυβέρνηση κατά τουλάχιστον 150.000 την περίοδο 2011-2015 (...) Εως το τέλος του 2012 δεσμευόμαστε να πετύχουμε 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις». Για τους μισθούς και τις συντάξεις, είπε ότι δε θα γίνουν άλλες μειώσεις, αφού υπάρχει «ανάγκη να διατηρηθεί - έως ότου μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις μειώσεις και τις αδικίες - το διαθέσιμο εισόδημα».

Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί βάσει του μνημονίου να προχωρήσουν «σε αναθεώρηση των προγραμμάτων δημόσιας δαπάνης που θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις». Επίσης, για μειώσεις κατά 12% στα αυτοαποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημόσιου τομέα αλλά και για τη λήψη «διορθωτικών μέτρων που θα περιλαμβάνουν πρόσθετες στοχευμένες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα».

Στην ίδια συνάντηση, ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να επανακτήσει τις συμμαχίες που έσπασαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και μεγάλο τμήμα των δημόσιων υπαλλήλων, «που κινήθηκε μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναγνωρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς, μπορώ να πω, δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο (...) Με σεβασμό, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο πώς μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ