Κυριακή 3 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές του κόσμου

«Trio Daulute»
«Trio Daulute»
Μελωδίες του κόσμου, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα, 210.3250.198), όπου από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα φιλοξενηθούν οκτώ συγκροτήματα, σε οκτώ μοναδικές συναυλίες.

Ανεμος Κρήτης στις (5/6), με το «trio Daulute». Με αφετηρία την αγάπη τους για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με ένα κρητικό λαούτο, παραδοσιακά κρουστά και σπάνια παραδοσιακά πνευστά, όπως θιαμπόλι, διπλομάντουρο, ασκομαντούρα/τσαμπούνα, οι Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Δημήτρης Σιδερής και Γιάννης Παπατζανής, ερμηνεύουν μαντινάδες, ριζίτικα τραγούδια και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε παραδοσιακές μουσικές φόρμες...

Ακολουθούν: 8/6 οι «ΚΕΛΤΟΙ», ομάδα Ελλήνων μουσικών, που «μεταφράζουν» με το δικό τους προσωπικό στυλ, μελωδίες από την Ιρλανδία, τη Σκοτία και τη Βρετάνη. Οι Γιώργος και Μανώλης Γαλιάτσος, ο Κώστας Ξυδάκης, η Ρεγγίνα Σοφού και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, με κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι, μαντολίνο, φλάουτο, dulcimer, banjo και διάφορα πνευστά, τραγουδάνε μια μουσική ιστορία αιώνων...

12/6 Ο ουτίστας Αλέκος Βρέτος με ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής στις αποσκευές του, αυτοσχεδιάζει πάνω σε μελωδίες που συγκέντρωσε σε λιμάνια της Ανατολής, Λατινικής Αμερικής και Μεσογείου. Θα ακουστούν επίσης συνθέσεις από το νέο του CD «Mergin». Μαζί του, οι Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο), Δημήτρης Χριστόπουλος (μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (κρουστά) και η Ελένη Βασιλειάδη (κανονάκι).

26/6 Το συγκρότημα «Gadjo Dilo» ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt.

28/6 Η May Fernandez από την Ανδαλουσία, σε σύμπραξη με την Ελληνοϊσπανική ομάδα «Ronda al Alba», μεταφέρει τη μαγεία, τη μυστηριακή δύναμη και την «ανύψωση» της ψυχής του καλλιτέχνη που ερμηνεύει το χορό ή το τραγούδι και παρασύρει σε μια αυθεντική εμπειρία φλαμένκο...

29/6 Το σχήμα «Anton Pann» από τη Ρουμανία. Οι Constantin Raileanu (κρουστά, φωνή), Alina Horez (βιολί), Alexandru Stoica (λαούτο) και Andrei Zamfir (μπαγλαμά), με αφετηρία την παραδοσιακή ρουμανική μουσική, ξεναγούν σε μουσικές διαδρομές που φτάνουν πίσω στους αιώνες και θυμίζουν την κοινή μουσική γλώσσα των βαλκανικών λαών.

6/7 Δυνατή σύμπραξη μουσικών από Βέλγιο, Κροατία και Ελλάδα, σ' ένα brass αφιέρωμα στο συνθέτη Giovanni Gabrieli. Παίζουν, ο καταξιωμένος διεθνώς Βέλγος τρομπετίστας Jeroen Berwaerts, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «Canadian Brass» και νυν μέλος του περίφημου κουιντέτου «Stockholm Brass», οι χάλκινοι πνευστοί από την Κροατία, Ivan Bosnjak (τρομπόνι), και Zeljko Kertez (τούμπα), κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας Croatian national Theatre, μέλη του Busina Brass Quintet και οργανωτές του Zagreb Brass Festival, και το σύνολο χάλκινων πνευστών Hellenic Brass, αποτελούμενο από κορυφαίους μουσικούς κρατικών ελληνικών ορχηστρών.

10/7 Οι «Carousel», μέσα απ' τις πολυφωνίες και τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου, προσκαλούν σ' ένα «ταξίδι» στη Σικελία, ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, Νάπολη, Κορσική, Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και Πορτογαλία.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ