Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Απειλές για τη συνδικαλιστική ενημέρωση...

...και για «ενεργό - ανενεργό» χρόνο εργασίας

Η «ευρηματικότητα» των σχολαρχών - εργοδοτών για να μην επιτρέπουν στα σχολεία τους την είσοδο συνδικαλιστών ξεπέρασε κάθε όριο. Υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση συνδικαλιστών, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, επειδή είναι ώρα δουλειάς και γι' αυτή οι εκπαιδευτικοί αμείβονται.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων απαντά σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία οι συνδικαλιστές ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους συναδέλφους τους στα ιδιωτικά σχολεία και να τους ενημερώνουν, στις ώρες των διαλειμμάτων, όπως γίνεται και στα δημόσια σχολεία.

Οι ιδιοκτήτες σχολάρχες επικαλούνται το νόμο 1264/1982 και λένε ότι «η είσοδος και η επαφή των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους πραγματοποιείται εκτός ωραρίου εργασίας». Παρακάτω αναφέρουν το νόμο 1566/85 και λένε ότι «η διάρκεια εργασίας και η φυσική παρουσία των εργαζομένων, με πλήρες διδακτικό ωράριο, ανέρχεται στις 30 ώρες εβδομαδιαίως, στις οποίες συνυπολογίζονται και τα διαλείμματα μεταξύ των ωρών διδασκαλίας». Και οι σχολάρχες καταλήγουν στο ιδιότυπο συμπέρασμα - απειλή: «Αν τα διαλείμματα δεν περιλαμβάνονταν στο πραγματικό ωράριο εργασίας, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να μην αμείβονται κατά τα διαστήματα αυτά»!!!

Οι εργοδότες - σχολάρχες, με «όπλο» την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλουν ν' απαγορεύσουν όσο περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων γίνεται. Τέτοιου είδους ιδέες, όπως αυτές του παραπάνω εγγράφου τους, δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές, ούτε γι' αστείο, από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ