Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλύπτεται από αυτούς που επικαλείται

Δεν είναι μόνο ο Ολάντ για τον οποίο σχεδόν ζητωκραυγάζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel»: «Ο Ολάντ είναι για μας φορέας ελπίδων, αυτό είναι σαφές». Είναι και η... γοητεία του Ομπάμα στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί, με τον Αλ. Τσίπρα να προβάλλει την πολιτική του σαν κάτι το διαφορετικό και να την αντιπαραθέτει σε αυτήν που εφαρμόζεται στην ΕΕ. Ναι, μιλάνε για τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ όπου ο λαός στενάζει, όπου οι στρατιές των εξαθλιωμένων γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα, την ίδια ώρα που δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτούν το μακέλεμα λαών και χωρών, των οποίων τον πλούτο έχουν βάλει στο μάτι τα αμερικάνικα μονοπώλια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως από κάπου να πιαστεί για να πείσει το λαό ότι υπάρχουν κι άλλες συνταγές, φιλολαϊκές, τις οποίες ο ίδιος μπορεί να εφαρμόσει. Για να γίνει πειστικός στις αυταπάτες που σερβίρει φτάνει μέχρι και να επικαλείται πολιτικούς, πολιτικές, έντυπα και φωνές που απηχούν και υπηρετούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η «Αυγή» της Κυριακής εγκαλεί το «ελληνικό κατεστημένο» γιατί δεν ακούει «το φόβο για νέα Λίμαν Μπράδερς, αυτή τη φορά στις εσχατιές της Ευρώπης, όπως μεταδίδεται από τις ΗΠΑ, ενόψει μάλιστα των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη». Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε τον Γιούνκερ, τη «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τη «Νιου Γιορκ Τάιμς», προβάλλοντας δηλώσεις και δημοσιεύματά τους περίπου σαν... δικαίωσή του.

Ο Ολάντ, ο Ομπάμα, ο Γιούνκερ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ούτε βεβαίως μέσα ενημέρωσης όπως τα προαναφερόμενα. Πυξίδα τους είναι τα συμφέροντα των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, που για να ικανοποιηθούν απαιτούν την πλήρη ισοπέδωση των λαών και των δικαιωμάτων τους, τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών όπου Γης. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους επικαλείται είναι από μόνο του αποκαλυπτικό για τον δικό του ρόλο και τις στοχεύσεις του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org