Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι θέσεις του Κόμματος για το «μεταναστευτικό»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, Ν. Καραθανασόπουλος, Στ. Κεραμιδάς και Χρ. Αγγελόπουλος

Από παλιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Από παλιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το «μεταναστευτικό». Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Στάθης Κεραμιδάς και Χρήστος Αγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων σημειώθηκε:

«Το ΚΚΕ δε θέλει κανένας άνθρωπος του μόχθου να ξεριζώνεται από τον τόπο του. Εμείς θέλουμε τους λαούς όρθιους, να ζουν, να ευημερούν στη χώρα τους και να παλεύουν για να απαλλαγούν από τους δυνάστες τους. Οσο θα υπάρχουν εστίες ιμπεριαλιστικών πολέμων και καπιταλιστική κυριαρχία, η οποία θα εξαθλιώνει λαούς, το πρόβλημα θα γιγαντώνεται.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απεμπλοκή και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται σε άλλες χώρες και συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Το "μεταναστευτικό" είναι πρόβλημα πολιτικό και έχει οξυνθεί με την εφαρμογή των ευρωενωσιακών συνθηκών και των νόμων που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διαπλέκεται με την εξαθλίωση των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική και την υποβάθμιση των λαϊκών συνοικιών. Με την πολιτική τους, που έχει στόχο την εκμετάλλευση των μεταναστών - προσφύγων σαν φθηνή εργατική πρώτη ύλη, έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση που τη ζούμε ήδη στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αν ήταν μόνο θέμα αστυνόμευσης, με μια "σκούπα", θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια. Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή της Πάτρας, που στηρίζει την ίδια πολιτική και κάνει τον "Πόντιο Πιλάτο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη διγλωσσία του. Στήριξε τη συνθήκη "Δουβλίνο ΙΙ" στο Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα ζητά την κατάργησή της, αλλά διεκδικεί μέτρα που ουσιαστικά αποτελούν την εφαρμογή της. Δε λέει κουβέντα για τον FRONTEX και τις ευθύνες της ΕΕ. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη δημοτική αρχή της Πάτρας και δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Το ΚΚΕ προτείνει μέτρα άμεσης ανακούφισης και αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους όπως:

-- Αμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες για να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Αυτό επιβάλλει τη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές συνθήκες και κανονισμούς, όπως αυτές του "Δουβλίνο ΙΙ", που ψήφισαν ή στήριξαν όλα τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου".

-- Οι μετανάστες - πρόσφυγες να ζουν σε κατάλληλους δημόσιους χώρους προσωρινής φιλοξενίας που θα διασφαλίζεται η επαρκής σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπου θα διεκπεραιώνονται τα αιτήματά τους. Σήμερα στα νοσοκομεία οι μετανάστες χωρίς χαρτιά ή όσοι δεν έχουν μπορέσει να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής, δεν επιτρέπεται να νοσηλεύονται, παρά μόνο αν είναι ετοιμοθάνατοι και μόνο για τις στοιχειώδεις ιατρικές παροχές.

-- Για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, πλήρη και ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Η εγκληματικότητα μεγαλώνει και εμπλέκονται σ' αυτήν οργανωμένα κυκλώματα ντόπιων και μεταναστών. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτε για να χτυπήσουν τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα, που τους είναι γνωστά και που εμπλέκουν στη δράση τους εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας. Την αστυνομία τη θέλουν για να καταστέλλει πρώτα απ' όλα το εργατικό και λαϊκό κίνημα και όχι για την πρόληψη και καταστολή του κοινού ποινικού εγκλήματος, ειδικά του οργανωμένου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ