Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντική αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα ΕΚ Λαυρίου και Τρικάλων

Αποψη από απεργιακή κινητοποίηση στο Λαύριο, τον περασμένο Γενάρη
Αποψη από απεργιακή κινητοποίηση στο Λαύριο, τον περασμένο Γενάρη
Στο τιμόνι του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και ενισχυμένες ξαναβρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά το τελευταίο συνέδριο. Οι εργαζόμενοι της περιοχής εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά την παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», δίνοντάς της στη διοίκηση του Κέντρου 6 έδρες από 5 στο προηγούμενο συνέδριο, ενώ η παράταξη «Ενωτικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο Εργαζομένων» (πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κλπ.) καταλαμβάνει 3 έδρες από 4 που είχε. Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, το αποτέλεσμα των αρχιαιρεσιών είναι εμπιστοσύνη και επιβράβευση της αταλάντευτης ταξικής γραμμής πάλης, που η παράταξη ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια με σκληρούς αγώνες, την προσπάθεια υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία και στη μαζικοποίησή τους.

«Οπως έγινε με την προηγούμενη θητεία μας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - δηλώνει η ΔΑΣ - έτσι και τώρα με περισσότερες δυνάμεις θα παλέψουμε ενάντια στη συντριβή της τάξης μας. Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύονται για την αντεπίθεση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι απέναντί μας δεν έχουμε μόνο μία κυβέρνηση ή ένα συνασπισμό κομμάτων κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών, δεν έχουμε μόνο ένα μνημόνιο και μία δανειακή σύμβαση, έχουμε την εξουσία των μονοπωλίων και τους οργανισμούς τους που για να την αντιμετωπίσουμε και να την ανατρέψουμε χρειάζονται ισχυρές οργανωμένες δυνάμεις, πρώτα και κύρια στους χώρους εργασίας που θα έχουν αποκτήσει ταξική συνείδηση και ταξικό μίσος ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Σε αυτό θα κριθούμε το επόμενο διάστημα, στο πόσο γρήγορα θα ξεπεραστούν οργανωτικές αδυναμίες της τάξης μας για να ξεσπάσει η οργανωμένη και συνειδητή οργή με στόχο την εξουσία, την εργατική - λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Στα Τρίκαλα

Ενισχυμένες βγήκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και αυτό παρά το όργιο πλαστογράφησης των συσχετισμών το προηγούμενο διάστημα στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη. Συγκεκριμένα στις αρχαιρεσίες για διοίκηση ψήφισαν 249 αντιπρόσωποι από 336 την προηγούμενη φορά. Η ΔΑΣ έλαβε 54 ψήφους από 39 και κατέλαβε 3 έδρες από 1 που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η παράταξη της ΔΑΚΕ έλαβε 134 ψήφους από 151 και 7 έδρες από 6 που είχε, έδρες όμως που προέκυψαν μέσα από δραστική αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών με ψηφίσαντες «φαντάσματα». Η παράταξη «Ανεξάρτητη» (κομμάτι της πρώην ΠΑΣΚΕ) έλαβε 50 ψήφους και 3 έδρες από 141 και 6 έδρες στο προηγούμενο συνέδριο και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» 6 ψήφους και καμία έδρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενισχυμένες δυνάμεις από το Συνέδριο, παρά τη διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού(2021-12-22 00:00:00.0)
Πρώτη και ενισχυμένη η ΔΑΣ(2017-07-04 00:00:00.0)
Πρώτο και ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων(2016-12-21 00:00:00.0)
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις σε μια σειρά από σωματεία(2014-03-27 00:00:00.0)
Νίκη της ταξικής συσπείρωσης(2001-05-15 00:00:00.0)
Πρωτιά των ταξικών δυνάμεων(1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ