Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Επιστρατεύουν και την «Μπολκενστάιν»

Απεργία για τα συνεργεία που δουλεύουν στο ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα, τα οποία έχουν αναλάβει το έργο της ναυπήγησης μιας θαλαμηγού, κήρυξαν από χτες τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνης. Την αφορμή έδωσε η ιταλική εταιρεία «Οversea Hellas» η οποία έχει αναλάβει τμήμα της κατασκευής της θαλαμηγού.

Η εταιρεία, ξεσαλωμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και συνθήκες στην «τσέπη», αξιώνει από τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης που έχει προσλάβει μέχρι τώρα, ατομικές συμβάσεις με μειωμένα μεροκάματα τουλάχιστον κατά 25% με 30%, ενώ σε εργολαβική δουλειά που έχει αναλάβει σε θαλαμηγό που κατασκευάζεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχει εφαρμόσει την οδηγία «Μπολκενστάιν» μεταφέροντας εργαζόμενους από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπου οι εργασιακές σχέσεις έχουν πλέον ισοπεδωθεί, τους οποίους βεβαίως πληρώνει με τις αποδοχές που προβλέπονται στη χώρα προέλευσης...

Από τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι με αποφασιστικότητα συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, έχει ξεκαθαριστεί ότι οι σχεδιασμοί της «Oversea» δεν πρόκειται να περάσουν, ενώ από νωρίς το πρωί χτες άνεργοι της Ζώνης μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πύλη του ναυπηγείου δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης.

Την επιθετικότητα των εργοδοτών της Ζώνης ενισχύει και η αστική δικαιοσύνη καθώς προχτές Δευτέρα, εκδόθηκε τρίτη κατά σειρά και σε διάστημα 15 ημερών, απόφαση από τα δικαστήρια του Πειραιά, που απαγορεύει το δικαίωμα της απεργίας στους εργαζόμενους του ναυπηγείου Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα, όπου και εκεί δίνεται η μάχη για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης της Ζώνης. Οι δύο προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις είχαν χαρακτηρίσει τις 24ωρες απεργίες που είχαν κηρυχτεί στο ναυπηγείο ως καταχρηστικές. Η προχτεσινή απόφαση που εκδόθηκε μετά από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σπανόπουλος, χαρακτήρισε την απεργία της Δευτέρας παράνομη. Η απεργία αφορούσε και το αίτημα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όχι μόνο στο ναυπηγείο Σπανόπουλου, αλλά σε όλες τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Σαλαμίνας! Παρά τη «βιομηχανία» δικών και καταδικαστικών αποφάσεων οι εργαζόμενοι της Ζώνης διαμηνύουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο για τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και τις Συμβάσεις(2023-05-16 00:00:00.0)
Μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ(2022-10-05 00:00:00.0)
Ενας ακόμα νεκρός εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη(2019-05-21 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία»(2012-07-11 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη του συνδικαλιστή(2012-06-08 00:00:00.0)
Απήργησαν αψηφώντας την τρομοκρατία(2012-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ