Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση τρεις εργαζόμενες

Σε προκαταρκτική εξέταση κάλεσε τρεις εργαζόμενες η δημοτική αρχή (εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) Νέας Ιωνίας με αφορμή καταγγελία μιας ηλικιωμένης στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Περισσού.

Στην έγγραφη αναφορά της η ηλικιωμένη ισχυρίστηκε ότι η μια από τις τρεις δεν κάνει καλά τη δουλειά της και ότι οι άλλες δύο διαμαρτυρήθηκαν για αυτά που καταγγέλλει. Να σημειωθεί ότι οι τρεις εργαζόμενες συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η μία, η Μαρία Ευαγγελλάτου είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου στο Δήμο. Και οι τρεις δουλεύουν σε αυτή τη δουλειά από το 1985. Οπως κατήγγειλε στο «Ρ» η Μαρία Ευαγγελλάτου, η ηλικιωμένη χαρακτήρισε προφορικά την οικογενειακή βοηθό τεμπέλα μετανάστρια, κάτι στο οποίο οι εργαζόμενες αντέδρασαν έντονα!

Η δημοτική αρχή, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της ότι το θέμα θεωρείται λήξαν, προχώρησε στην κλήση των τριών εργαζομένων σε προκαταρκτική εξέταση, η οποία αποτελεί τον προθάλαμο για την ένορκη διοικητική εξέταση.

Οι τρεις εργαζόμενες δεν πήγαν στην προκαταρκτική εξέταση. Παράλληλα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Η. Γκότση απαιτώντας να σταματήσει η δίωξη. Προχθές οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεσαν το ζήτημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, σημείωσαν ότι έχουν γίνει ξανά αναφορές για αυτές τις εργαζόμενες (από προηγούμενες δημοτικές αρχές) και ο λόγος είναι η δράση τους που αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα των προβλημάτων. Η σημερινή δημοτική αρχή απάντησε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κάνουν προεκλογική φιέστα ενώ, βάφτισε τρομοκρατία τον κόσμο που ήρθε να συμπαρασταθεί στις τρεις εργαζόμενες. Αυτή η στάση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ.

Και στην παράσταση διαμαρτυρίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν έρθει να συμπαρασταθούν εμπράκτως πολλοί ηλικιωμένοι από το ΚΑΠΗ που διέψευσαν τα περί πλημμελών καθηκόντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ