Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου

Μαζική κινητοποίηση σήμερα στις 9.30 το πρωί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του Δήμου, διοργανώνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, αξιοποιώντας τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ.

Σήμερα είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος για την ιδιωτικοποίηση του Μηχανουργείου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ύψους 2.385.000 ευρώ, αφορά στην ανάθεση σε ιδιώτη, για 1 χρόνο, των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:

Να προμηθευτεί το Μηχανουργείο τα απαραίτητα ανταλλακτικά, για να επιδιορθωθούν τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα του δήμου.

Να επιστρέψουν άμεσα τα 16 απορριμματοφόρα που βρίσκονται παράνομα, χωρίς καμιά διαδικασία και απόφαση, σε ιδιωτικό συνεργείο.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρείες και οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του δήμου.

Στο μεταξύ, μαζική συγκέντρωση την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΑΣ. Κατήγγειλαν την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που προωθεί η Διοίκηση με την απόφασή της να προχωρήσει σε μίσθωση οχημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Την απόφαση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ