Σάββατο 26 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμάζουν τα χειρότερα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι ...«μπαρμπέρηδες», όπως έχουμε διαπιστώσει. Πλέον πολύ πιο συχνά εμφανίζονται οι διάφοροι «διεθνείς αναλυτές» ή «οικονομολόγοι» και μιλάνε για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ξέρετε, κάτι απίθανοι τύποι συνήθως, που κανείς δεν έχει ξανακούσει, που έχουν περίεργα ονόματα και βρίσκονται στην υπηρεσία διαφόρων εταιρειών, τραπεζών, πολυεθνικών και οργανισμών που δουλεύουν γι' αυτούς.

Κι όταν λέμε «κούρεμα», καταλαβαίνετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Αυτό για το οποίο χαιρόταν ο Ε. Βενιζέλος αφού μας έλεγε ότι «φεύγει από την πλάτη μας» ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους.

Μετά φυσικά διαπιστώθηκε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πάθει μεγάλη (και στημένη εν πολλοίς) ζημιά, οπότε κάτω οι συντάξεις, πάνω οι εισφορές των εργαζομένων, πάνω οι φόροι και όλα τα σχετικά.

Με λίγα λόγια, γλίτωσαν οι τραπεζίτες και οι εμπλεκόμενοι με αυτούς και μέσα από τους ...γνωστούς δρόμους και αυτή η «λυπητερή» πήγε συστημένη στους μισθωτούς, στους ανέργους, στους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Α, να μην ξεχάσουμε ότι το «κούρεμα» έφερε και το περίφημο 2ο μνημόνιο, γιατί τα αντιλαϊκά μέτρα ως γνωστόν πάνε πακέτο με τέτοιου είδους εξελίξεις.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ θα ...πατάξει κάθε επιχείρηση που είναι εκπρόθεσμη στην καταβολή του ΦΠΑ. Ετσι λένε. Δεν μπορείτε να πείτε, απίστευτη αποφασιστικότητα. 'Η έχουμε κράτος (έστω και υπηρεσιακό) ή δεν έχουμε.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Οτι θα την πληρώσουν και πάλι οι μικρομεσαίοι και οι μικροί επαγγελματίες. Τα μαγαζάκια που ούτως ή άλλως το ψιλοσκέφτονται αν θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οπότε, καλύτερα το υπουργείο να μη μιλάει για «επιχειρήσεις», σαν να πρόκειται να κυνηγήσουν κανέναν εφοπλιστή ή κανένα βιομήχανο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αυτοί δε χρωστάνε στο κράτος ποτέ κι όταν καμιά φορά τύχει τα χρέη ρυθμίζονται. Οπως ξέρετε, σύμφωνα με τις ισχύουσες αντιλήψεις, ...εμείς τους χρωστάμε γιατί μας κάνανε τη χάρη και επενδύσανε στη χώρα. Επειδή πλουτίζουν από τη δουλειά του κοσμάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη για να ενισχύσει την πάλη του λαού(2015-01-17 00:00:00.0)
Προοπτική για το λαό δεν είναι η ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας(2014-05-07 00:00:00.0)
Κοντράρονται για το χρέος επειδή τους ζορίζει η κρίση(2013-08-25 00:00:00.0)
Πληρώνει ομόλογα η Αργεντινή(2013-08-18 00:00:00.0)
Δεν χρωστάμε δεκάρα!(2011-06-21 00:00:00.0)
Απ' όλα έχει ο μπαξές(2011-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ