Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ; «Ξαφνικό συναγερμό σε Ρωσία - Κίνα προκάλεσε η θύελλα της ευρωζώνης (...) "το φτερούγισμα της πεταλούδας" από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ θα προκαλέσει οικονομικό και πολιτικό χάος στη Ρωσία προειδοποίησε το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας (...) ταυτόχρονα ο αντιπρόσωπος της Κίνας στο ΔΝΤ έκανε λόγο για πλήγμα στις κινεζικές εξαγωγές στην ευρώπη σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ: «Οι πολίτες (...) γνωρίζουν ότι η αναγκαία ακύρωση του μνημονίου δεν είναι αυτόματη αλλά σύνθετη πολιτική κοινωνική διαδικασία με ευρωπαϊκό ορίζοντα που μπορεί να γίνει βήμα βήμα (...) δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κάτι τέτοιο. Η λαϊκή αξίωση είναι η εκπροσώπηση στην Ευρώπη να είναι εθνικά αξιοπρεπής (...) ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την (...) εναλλακτική πρόταση προτού εκραγεί η κοινωνία» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Ο ΡΟΛΟΣ: «Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ιστορικό καθήκον να βάλουν τις βάσεις του νέου πολιτικού και οικονομικού συμβιβασμού» (από άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: «Οι εργαζόμενοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι επισημαίνοντας ότι στόχος και των δύο πλευρών πρέπει να είναι να υπάρξει συμφωνία με μειώσεις μισθών στο μικρότερο δυνατό επίπεδο» (το θέμα για τη σύμβαση των ιδιωτικών υπαλλήλων στα ΝΕΑ).

Η ΝΕΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ: «Είναι σαφές ότι ο συντηρητικός κύκλος κλείνει και πάλι για την Ευρώπη (...) οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη μόνιμη λιτότητα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»: «Γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η απουσία μιας επιχειρηματικής τάξης, οι εκπρόσωποι της οποίας (...) θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και σε όσους δοκιμάζονται και θα έχουν συγκεκριμένη πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας (...) δεν αναφερόμαστε στην κρατικοδίαιτη, διαπλεκόμενη επιχειρηματική ομάδα, αλλά τους πολλούς και άξιους μη κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει επιτέλους να παίξουν τον δικό τους ρόλο στα δημόσια πράγματα, έστω και τώρα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ