Σάββατο 26 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ - ΙΔΡΥΜΑΤΑ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σήμερα η γενική συνέλευση

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 31 Μάη

Σε απεργία σε κάθε τόπο δουλειάς ενάντια στην κατάργηση της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής την Πέμπτη 31 Μάη και σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα σήμερα, στις 11 το πρωί, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου τυφλών «Ο Κεραυνός» (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε συστράτευση γύρω από το κλαδικό τους σωματείο και αναδεικνύει την ανάγκη για δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος που θα παλεύει για:

  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ή/και ψυχική ασθένεια και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Κανένας εκπαιδευτικός με μπλοκάκι και ωράριο «λάστιχο».
Απολύσεις στο «Σικιαρίδειο»

Σε ακόμη 6 απολύσεις θεραπευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, προχώρησε χτες το «Σικιαρίδειο» Ιδρυμα (σ.σ. Κέντρο Ειδικής Αγωγής με πάνω από 100 παιδιά με νοητική στέρηση). Να θυμίσουμε ότι αρχές Μάη είχαν απολυθεί ακόμη 2 εργαζόμενοι, γεγονός που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στις επόμενες εγγραφές παιδιών, καθώς πέρυσι η απόλυση 5 εργαζομένων είχε οδηγήσει στο κλείσιμο ενός παραρτήματος του Ιδρύματος, το οποίο φιλοξενούσε 20 παιδιά. Με απόφαση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει το ΣΕΜΙΣΕΑ την Πέμπτη, 31 Μάη.

Ωστόσο, συνδικαλιστικές δυνάμεις που επανειλημμένα έχουν αντιταχθεί στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων δρουν και αυτή τη φορά υπονομευτικά για την απεργία στις 31 Μάη προφασιζόμενες πως υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα και καλούν εργαζόμενους και σωματεία να μη συμμετέχουν... Για παράδειγμα, κάτω από αυτή την πίεση τα σωματεία εργαζομένων «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» και «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» πήραν απόφαση μη συμμετοχής στην απεργία, ενώ το ίδιο επιδίωξαν και στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής. Τελικά, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων η ΠΟΜΕΕΑ πήρε απόφαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για το «Σικιαρίδειο Ιδρυμα»(2016-10-25 00:00:00.0)
Μετατέθηκε η διαμαρτυρία για τις απολύσεις(2014-12-31 00:00:00.0)
Οσα δεν κλείσουν, θα παραδοθούν στους ιδιώτες(2013-07-05 00:00:00.0)
Σήμερα η γενική συνέλευση(2012-05-26 00:00:00.0)
Τρομοκρατική παραπομπή συνδικαλίστριας(2006-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ