Σάββατο 26 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας που προωθεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Συγκεκριμένα, οργανώνει κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 28 Μάη στις 2 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η διοίκηση θα επαναφέρει το θέμα μίσθωσης οχημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και την Τετάρτη 30 Μάη, στις 9 π.μ., μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού που προκήρυξε ο δήμος για την ιδιωτικοποίηση του Μηχανουργείου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ύψους 2.385.000 ευρώ, αφορά στην ανάθεση σε ιδιώτη, για 1 χρόνο, των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

«Ιδιωτικοποίηση του Μηχανουργείου σημαίνει μεγαλύτερο κόστος, κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας, ευκολότερη ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας. Το μόνο που εγγυάται η διοίκηση Μπουτάρη είναι τα σίγουρα κέρδη των εργολάβων», σημειώνει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, καταγγέλλει τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που καταψήφισαν (με ψήφους κατά, λευκό και αποχή) την πρόταση της ΔΑΣ για στάση εργασίας τη μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς της διοίκησης του Δήμου ότι ιδιωτικοποιεί το Μηχανουργείο «για να σώσει και να μην ιδιωτικοποιήσει την Υπηρεσία Καθαριότητας». Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, «συντάχθηκαν με τη διοίκηση του Δήμου, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματά της. Τη στάση τους αυτή τη θεωρούμε προδοτική για τον αγώνα που δίνεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις. Οπως έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό, καμιά αυταπάτη δεν τρέφουμε για την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν αυτές τις παρατάξεις, αλλά με τη δράση τους να τις προσπεράσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ