Σάββατο 26 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Επιτίθενται στο ΚΚΕ για να μαντρώσουν το λαό

Σε συγκέντρωση στην Καβάλα μίλησε την Πέμπτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Από την Καβάλα του ηρωικού καπνεργατικού κινήματος και των νεότερων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, απευθυνόμαστε σ' όλους εσάς που εκτιμάτε το ΚΚΕ, γνωρίζετε την αναντικατάστατη προσφορά του, θεωρείτε όμως ότι υπάρχει άμεση και εύκολη λύση στα προβλήματα, δίχως σκληρή αναμέτρηση και σύγκρουση. Απευθυνόμαστε στους ριζοσπάστες, αριστερούς, σε όλους εκείνους που δηλώνουν προοδευτικοί. Καλούμε ιδιαίτερα τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που για πολλά χρόνια ψήφιζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν στην κάλπη αποφασιστικά, χωρίς ταλάντευση το ΚΚΕ.

Αψηφήστε τα παλιά και νέα παραπλανητικά διλήμματα που αποβλέπουν να παραδοθεί αμαχητί ο ελληνικός λαός στη λιτότητα, να περάσει πίσω από την πλάτη του το εγχείρημα της αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Αντισταθείτε στη λογική του μικρότερου κακού, της υποχώρησης στο όνομα του ρεαλισμού.

Μην ταλαντεύεστε μπροστά στα ηττοπαθή κηρύγματα ότι ο λαός δεν έχει ελπίδα να νικήσει. Αυτή η λογική οδηγεί σε ήττα. Αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει ο λαός σήμερα είναι να πάρει η αντίδρασή του χαρακτήρα οργανωμένου με πολιτική στόχευση παλλαϊκού ξεσηκωμού, να τραβήξει προς τα εμπρός όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γι' αυτό το ΚΚΕ πρέπει να είναι δυνατό και όρθιο, αδέσμευτο, αχειραγώγητο. Να είναι ισχυρή η κοινωνική συμμαχία των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις.

Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, ιστορικής σημασίας. Να δώσει ο λαός δύναμη στο ΚΚΕ στην εκλογική κάλπη και την άλλη μέρα στα όργανα του κινήματος, στους κοινωνικούς αγώνες. Αργά ή γρήγορα θα έλθει η απότομη αφύπνιση και απόφαση.

Η σύγχρονη ιστορία έχει δείξει ότι όταν υπάρχει μια δυναμική, αταλάντευτη, σταθερή πρωτοπορία, τότε έρχεται και η μαζική αφύπνιση, όταν διαψευσθούν οι αυταπάτες, όταν δεν φοβάσαι τίποτε, αφού τα έχεις χάσει όλα. Αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοί μας, γι' αυτό δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση.

Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται γιατί αρνείται να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού και των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Τους ενδιαφέρει να το ρίξουν όσο γίνεται πιο κάτω, ως τιμωρία και κυρίως για να μην σηκώσει ποτέ ο λαός κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την πολυμέτωπη επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ σε μια περίοδο που η κρίση θα γίνει χειρότερη στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα, θα συναφθούν νέα Μνημόνια διαρκείας που θα τα βαφτίζουν τροποποιημένα.

Ισχυρό ΚΚΕ - ισχυρή συμμαχία

Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Οποιος λέει στο λαό ότι δεν υπάρχει προοπτική λύσης και ανατροπής, δίνει την πιο μεγάλη απόδειξη ότι δεν μπορεί να του προσφέρει ούτε ανακούφιση στις 18 του Ιούνη.

Αυτή η θέση που φαντάζει ρεαλιστική, στην ουσία καλεί το λαό να εγκαταλείψει το δικαίωμά του να ζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας. Να έχει μειωμένες απαιτήσεις, να του αρκεί η αμοιβή των 400 ευρώ στο όνομα της ανεργίας. Δηλαδή, του λένε παραιτήσου από το δικαίωμα να ζεις ως άνθρωπος στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό είναι υποταγή και παραίτηση του λαού.

Με το ΚΚΕ όρθιο και δυνατό, μπορεί να ξανακερδίσει έδαφος ο λαός, αντί να πέσει σε νέο κύκλο αυταπατών και απογοήτευσης και να περάσει ταχύτερα σε πιο συντηρητικές απόψεις.

Απευθυνόμαστε στους αριστερούς ριζοσπάστες, σε ψηφοφόρους που τελικά δεν ψήφισαν ΚΚΕ και σήμερα προσβλέπουν σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους συνεργαζόμενους μέσα και γύρω του, και ρωτάμε:

Είσαστε τόσο βέβαιοι ότι δεν έχει σημασία σήμερα πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ;

Τώρα, ειδικά τώρα, έχει μεγάλη σημασία να μην παρασυρθείτε από ένα ρεύμα που θα "ξεφουσκώσει" πολύ γρήγορα, με την έννοια ότι θα αποδειχθεί η ρηχότητά του, η ανικανότητα να ανταποκριθεί στις πιεστικές λαϊκές ανάγκες.

Τι απόδειξη άλλη θέλετε από τον πόλεμο που έκαναν και κάνουν για τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος στις εργατικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τους αποκλεισμούς δρόμων, το σύνθημα της ανυπακοής και απειθαρχίας στα χαράτσια, στα διόδια, στα εισιτήρια εισόδου στις παραλίες;

Δε θέλουν, μισούν την πάλη στον τόπο δουλειάς, γιατί ξέρουν ότι εκεί που αναπτύσσεται η ταξική πάλη, εκεί αναπτύσσεται και η ταξική συνείδηση.

Δυνατό το ΚΚΕ σημαίνει δυνατή φωνή προς το λαό, σημαίνει αποκαλύψεις, προειδοποίηση και πρόγνωση που έχει απόλυτη ανάγκη ο λαός για να μη μένει στην άγνοια.

Λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση

Τι προτείνουμε, λοιπόν, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τη στιγμή που δεν πιστεύουν σήμερα ότι έχουν ελπίδα να νικήσουν ή δεν έχουν αποφασίσει να περάσουν με χρήσιμες θυσίες στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής;

Ακόμα και αν δεν είσθε έτοιμοι για τον αγώνα που απαιτούν οι εξελίξεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθείτε στις επιλογές του συστήματος και του νέου δίπολου που κατασκευάζουν για να ξελασπώσει το πληγωμένο πολιτικό σύστημα.

Μην έχετε αμφιβολία. Αν νικήσει η ΝΔ ή αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται ανάσα στην αστική τάξη της χώρας και στην ΕΕ να κατασκευάσει ένα νέο δίπολο με νέα κόμματα.

Στην κάλπη ένα όπλο έχει ο λαός, το δυνατό και όρθιο ΚΚΕ.

Δώστε δύναμη στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, κομμουνιστές, συνεργαζόμενους, ριζοσπάστες αριστερούς, τίμιους ανθρώπους που δεν κοιτάνε την τσέπη τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Για να αντεπιτεθεί το κίνημα, απαιτείται νέος συσχετισμός, αλλά και να μπουν στις γραμμές του όλοι όσοι είναι αποστασιοποιημένοι. Μόνο τότε ο λαός θα απελευθερωθεί πραγματικά. Μόνο τότε θα κατακτήσει τη δική του εξουσία και θα έχει τη δική του κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση, που θα την έχει αναδείξει ο λαός μέσα από πρωτοφανείς σε μαζικότητα και μαχητικότητα λαϊκές κινητοποιήσεις, θα είναι αποτέλεσμα μιας ώριμης συνειδητής κοινωνικής εξέγερσης του λαού, που δεν θα αναθέσει σε κάποιους αντιπροσώπους να του λύσουν τα προβλήματα, αλλά θα είναι ο ίδιος την εξουσία.

Αυτή θα είναι η κυβέρνηση και η εξουσία του λαού. Και όταν λέμε λαός εννοούμε την εργατική τάξη και τους συμμάχους της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διλήμματα δεν υπάρχουν! Ψήφο στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων!(2019-04-23 00:00:00.0)
Δυνατό ΚΚΕ γιατί οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού θα είναι εδώ και στις 26(2015-01-16 00:00:00.0)
Στη μάχη(2014-05-16 00:00:00.0)
Γιατί μιλάνε για «επάνοδο του ΚΚΕ στους αγώνες»;(2013-02-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-08 00:00:00.0)
Ολοι, ξανά με πείσμα, για ΚΚΕ όρθιο και δυνατό!(2012-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ