Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Η ΗΤΤΑ: «Αίφνης, έγινε εύκολο να δούμε πώς το ευρώ (...) μπορεί να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη (...) η κατάρρευση του ευρώ θα ισοδυναμεί με τεράστια ήττα» (το άρθρο σε The New York Times / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η ΣΥΝΘΕΣΗ: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μέσα από τις αντιπαραθέσεις τους, τις διαφορετικές στρατηγικές και επιδιώξεις τους, αναζητούν τη σύνθεση, όπως γίνεται πάντοτε στην ΕΕ» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ: «Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι επιδιώκει την ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο και η αλλαγή τους αποτελεί εσωτερικό θέμα. Αντιθέτως, η διεθνής δανειακή σύμβαση θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο μάλιστα συνολικής ευρωπαϊκής λύσης για το δημόσιο χρέος» (από την ΑΥΓΗ).

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: «Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα βρει άδεια ταμεία. Αρα το μαχαίρι θα μπει πολύ βαθύτερα από τις περικοπές 11,2 δισ. που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα (...) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να είναι αυτή η κυβέρνηση (...) ο Τσίπρας θέλει να (...) διεκδικήσει την εξουσία (...) όταν θα έχει ξεκαθαριστεί αν μείναμε στο ευρώ ή πήγαμε στη δραχμή» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ